materiale tipărite

11 Cărți tânăr-adulți pentru stocarea focului feminist

Anonim

De ce avem nevoie acum, în special fete! - cititorii pot căuta, se pot vedea și de la care pot dobândi abilități importante despre cum să fii un adult puternic în lume. Din fericire, categoria de tineri este plină de (pentru mai multe cărți feministe tinere, verificați selecțiile fantastice ale Proiectului Amelia Bloomer).

Noi ar trebui să fim toți feminini de Chimamanda Ngozi Adichie

Această carte a început ca o discuție TEDx și este, în mod corespunzător, o reîmprospătare pentru bunică, așa cum este pentru nepoata dvs. adolescentă (sau nepotul). Adichie, o romancieră, își folosește experiența personală care crește în Nigeria ca punct de plecare pentru a împărtăși adevărurile universale în această muncă ușoară (în mărime), dar în mod inerent greu.

Merele otrăvite: poezii pentru tine, dragul meu de Christine Heppermann

Aceste poezii extraordinar de citibile, coapte pentru împărțire, transformă tabelele pe basme și stereotipuri sociale și sunt întunecate, hilare și sfâșiate.

Femeia speciei de către Mindy McGinnis

Nunta lui McGinnis despre o fată adolescentă care răzbună violul și uciderea surorii ei și devine o armă umană auto-creată este o lovitură care vă va lăsa să reevaluați tot ce credeați că știți despre viețile femeilor tinere.

Nu trebuie să-mi placă Alida Nugent

În această colecție de eseuri hilar, Nugent explorează subiecte variind de la ruj până la alimente și prietenie. Firul ei este feminismul care ne împuternicește în toate activitățile zilnice, indiferent cine suntem (sau cum ne simțim inițial despre "cuvântul F").

Vorbiți de Laurie Halse Anderson

Melinda este o fată de liceu care și-a pierdut vocea - nu vorbește și a devenit izolată de colegii ei. În timp ce Anderson dezvăluie trauma care a condus la schimbarea comportamentului lui Melinda, ea prezintă un studiu crucial al comunicării, compasiunii și nevoii de a lupta împotriva violului.

Full Frontal Feminism de Jessica Valenti

Prometinalul feminist Valenti prezintă manualul actualizat (și distractiv de citit) actualizat cu privire la numeroasele probleme cu care se confruntă femeile și fetele de astăzi - și de ce este important să ne numim feminisme.

Un Ridicat în Timp de Madeleine L'Engle

Tânărul Meg Murry se luptă cu forțele întunericului pentru al salva pe fratele său mai mic și pe tatăl său în clasicul copil de acest gen, care a introdus concepte de fizică cuantică către o audiență de masă pentru tineri. Spoiler: E foarte bună la matematică.

Ura U dă de Angie Thomas

16 ani, Starr Carter se află într-o mașină cu cel mai bun prieten din copilărie, Khalil, când a fost împușcat mortal de un polițist. Fiind singurul care știe ce sa întâmplat cu adevărat, Starr trebuie să-și dea seama cum să protejeze adevărul, și pe sine. Romanul de debut al lui Thomas, inspirat de mișcarea Black Lives Matter, nu a ieșit încă (28 februarie) și este deja un film.

Clubul Baby-Sitters: Ideea Mare a lui Kristy de Ann M. Martin

Această serie de cele mai bine vandute îi învață pe fete să-și poată conduce propria afacere folosind talentele lor individuale - și că un grup de femei unite erau mai puternice decât unul singur. Începeți cu cel care le-a început: de la Marea Idee a lui Kristy până la urechile lumii.

Jurnalul unei tinere fete de Anne Frank

Dacă nu uita cineva, Anne Frank a fost refugiat. Cronologând gândurile și experiențele sale intime, ascunzându-se în timpul Holocaustului, Frank a demonstrat lumii cât de umană suntem cu toții și cum fiecare dintre noi poate să se diferențieze prin acțiunile noastre pentru fiecare altul. Mai important decât oricând acum.

Aici suntem: Feminismul pentru lumea reală editat de Kelly Jensen

Jensen colectează lucrarea a 44 de scriitori, dansatori, actori și artiști în această colecție de scriere și artă "despre totul, de la poziția corpului la romantism la identitatea de gen până la intersecția cu cea mai mare prietenie fată în ficțiune." Contribuitori la această putere feministă include Mindy Kaling, Malinda Lo, Wendy Davis și Roxane Gay.

este un site nou conceput pentru a expune cele mai utile recomandări de experți pentru a cumpăra lucruri pe vastul peisaj de comerț electronic. Unele dintre ultimele noastre cuceriri includ cel mai bun notebook , tricouri negre , blugi aprobați de editor de modă , periuță de dinți și decor de apartament . Rețineți că toate prețurile pot fi modificate.

Dacă cumpărați ceva prin legăturile noastre, New York poate câștiga o comisie de afiliere.

Legate de

12 Cărți feministe pentru copii pentru desființarea Patriarhiei