ce imi port

Rochia potrivită întotdeauna (prietenii mei și) pe care o purtăm la înmormântări

Anonim

A fost trecut în jurul grupului meu de prieteni ca o rochie de călătorie macabră.

Am fost destul de norocoasă să am trei dintre cei patru bunici ai mei în viața mea până la maturitate, iar când bunicul meu a murit la vârsta de 98 de ani, aveam aproape 30 de ani. Am fost la înmormântări înainte - tatăl unui prieten, o liceu profesor, un coleg de colegiu - dar aceste evenimente triste păreau cumva în viața mea. Nu-mi amintesc ce am purtat la celelalte servicii, deși îmi închipui că am coborât împreună niște piese negre diferite care probabil că nu s-ar fi potrivit prea bine în lumini puternice. Nu avea importanță, desigur; punctul era să fie acolo.

Dar asta nu părea potrivit, acum. Am vrut să reprezint familia în mod corespunzător. Și în plus, eram un adult. Un fel de.

O călătorie de cumpărături pentru hainele de doliu nu este distractivă; este ușor de văzut de ce victorienii tocmai au vopsit totul. Esti trist; esti scurs; esti deseori epuizat fizic. Sunteți deseori presați pentru timp; multe religii dețin funeralii aproape imediat. Scopul cumpărăturilor, o operă în cele mai bune momente, devine o încercare.

În plus, ce cauți chiar? Aveam o idee vagă că aveam nevoie de o rochie cu manșetă neagră cu gât mare, cum ar fi oamenii care se jucau în funeralii la televizor. Ce fel de lucru ar putea avea un avocat (mi-am imaginat), somber, clasic și asexual. Pentru toată hype-ul lor, sunt foarte puține "rochii negre mici" care sunt cu adevărat universal.

N-am avut idee de unde a fost găsit un astfel de lucru. M-am dus la Ann Taylor și J.Crew și mi-am dat seama că trebuie să comande aceste elemente de bază dintr-un depozit - nu am avut timp. M-am ascuns fără griji prin Soho, ping-ponging între magazine de birou și designeri de vârf, plini de linii vicioase și etichete de preț ridicate. Nimeni nu a avut ce vroiam; totul se simțea prea sexy sau prea urât și, teoretic, ca rochia proverbială a domnișoarei de onoare; Am vrut să-mi port ceva.

După o mulțime de bumping în turiști, m-am dus în magazinul Diane von Furstenberg pe strada Wooster. Nu eram un obișnuit DVF, deși aveam o rochie de epocă în formă de leopard. L-am întrebat dacă au o rochie neagră înfășurată, și au făcut-o. Și era perfect.

Există, desigur, o mulțime de rochii bune. DVF este clasic dintr-un motiv: tricoturile au doar un grad adecvat de întindere și agățare; legăturile sunt suficient de lungi încât - dacă trageți cerceveaua interioară strânsă și plată, care este trucul - puteți chiar să controlați neckline-ul cu o anumită precizie. Îmbrăcămintea pe care am cumpărat-o, o haină clasică cu mâneci lungi și mată, nu era prea scurtă, dar nu mă făcea să mă simt ca și cum aș fi fost în vârstă adultă.

Deci, da, am cumpărat și purtat rochia la înmormântarea bunicului meu și am continuat să o port multor altora. Dar asta nu este întreaga poveste. A devenit înmormântarea pentru un grup de prieteni: un fel de pantaloni călători macabră, care reușește să lucreze pe o grămadă de cadavre. Prietenii mai înalți l-au purtat cu tocul inferior; unul dintre ei purta o alunecare neagră pentru o modestie extraordinară. Arăta frumos și potrivit pentru toată lumea. Dar cea mai bună parte este că nimeni nu trebuie să se gândească la asta. Rochia stătea acolo, așteptând, dacă aveam nevoie de ea. De fiecare dată când cineva a împrumutat-o, ea a avut-o curățătoare uscată; a fost întotdeauna gata pentru următoarea ocazie. Un prieten a cumpărat-o, dar numai pentru că am fost prezenți la aceeași înmormântare.

Nu vă sugerez să vă dați în mod necesar bani pentru un dulap funerar (deși, da, această rochie nu funcționează în alte contexte). Dar voi spune, în momente de mare tristețe, știind că aveți un lucru mai puțin de îngrijorat este un mic confort.

DVF Noua Jeanne două rochii de mătase Jersey Wrap