cere

Întrebați: Care sunt cele mai bune vinuri accesibile (dar de înaltă calitate)?

Anonim

În coloana noastră de sfaturi, Întreabă , luăm cele mai mari întrebări legate de cumpărături și prietenii noștri, sunăm experți și tragem din experiența personală pentru a le răspunde. Ca întotdeauna, vă rugăm să comentați cu unul de-al dvs. - suntem aici pentru a vă ajuta.

Întrebare: Care sunt unele vinuri rezonabile care nu vor rupe banca, dar mă vor face să par că știu ce fac "

Pentru răspunsuri cu adevărat cuprinzătoare am ajuns la cinci somelieri.

Thomas Pastuszak, director de vin, NoMad

Domaine de la Pépière Muscătoarea Les Gras Moutons 2016

"Este obișnuit ca oamenii să vorbească despre regiuni bine cunoscute sau regiuni sau regiuni care au influență, cum ar fi Valea Napa sau Bordeaux. Dar dacă doriți un factor wow și pentru a arăta că sunteți pe scena vinului și descoperind locuri noi, puteți obține o mare valoare pe vinurile din locurile mai puțin cunoscute. Menționând numele strugurilor, cunoscut și ca varietal, îi va ajuta pe oameni să creadă că știi ce faci. În Franța, există o regiune climatică rece numită Valea Loarei, care este în prezent la modă în rândul oamenilor de vin. Ea iese din umbrele din Bordeaux. Sommelierii se gândesc la ele, dar sunt, de asemenea, la prețuri accesibile. Un mare producător, Domain de la Pépière, face unele dintre cele mai fantastice Muscadet. "

Domaine Huet Vouvray Demi-Sec Haut Lieu 2016

"Și Huet face un foarte renumit și remarcabil Chenin Blanc."

Olga Raffault Les Picasses 2013

"Contrapartida în ceea ce privește roșu este Cabernet Franc, care este cel mai proeminent în Valea Loarei. Ei fac vin roșu ca un elegant Pinot Noir. Nu este atât de întunecată și bogată, dar este nuanțată. Un producător pe care îl iubesc este Olga Raffault. "

Joe Robitaille, sommelier, Bar Boulud

Domaine Zafeirakis Limniona 2014

"Acesta este un delicios roșu grecesc cultivat în umbra Muntelui Olympus, lângă Marea Egee, în Tesalia. O struguri indigeni, cu asemănări cu Syrah și Sangiovese, îmi place natura sălbatică și de struguri de vin și fructele de vișă de cireșe. Vinificatorul Christos Zafeirakis organizează și în mod organic și oferă o valoare de neegalat pentru vinurile sale. Deseori vărsăm acest vin la paharul de la Boulud Sud. "

Erin Ordway, capul sommelier, Grila Del Frisco, Centrul Rockefeller

Txakoli Txomin Etxaniz Rose 2015

"Acest. Este. A. Mouthful. Acest vin din regiunea bască din Spania este clar și ușor, cu o ușoară efervescență. Oricine poate pronunța acest lucru cu încredere în mod automat arată ca un profesionist. Pentru înregistrare, este pronunțat chomin / ech-aniss / chock-o-lee-nah. Poate fi micul nostru secret. "

Jenni Guizio, director de vin, Maialino

Montevertine Pian del Ciampolo 2015

"Un traseu este de a merge cu clasicele, dar vinurile de la marii producători iconici care cultivă struguri în teroriști mari pot veni cu marci mari de preț. De obicei, acești producători aceștia fac vinuri "altele" decât îmbuteliarea lor. Această proprietate legendară din Radda în Chianti este cea mai cunoscută pentru faimoasa îmbutelierea Le Pergole Torte - una dintre cele mai pure și mai grațioase expresii ale strugurilor Sangiovese. Pian del Ciampolo este vinul "la nivel de intrare" provenit din fructe provenite din aceleași podgorii, cum ar fi Le Pergole Torte. Aceasta este o oportunitate de a experimenta fructele și stilul Montevertine fără să trebuiască să așteptați și la o fracțiune din preț. "

Andrea Morris, director de băuturi, restaurant Danny Meyer, încă neînvățat

Guido Marsella Fiano di Avellino DOCG Fiano 2013

"Când fac cumpărături pentru vinuri valoroase care încă vor ieși în evidență, caut unul din cele două lucruri: fie un producător de înaltă calitate dintr-o regiune a căii goale, fie o îmbuteliere de la un mare producător . Unele dintre favoritele mele includ acum Fiano, care este un struguri albi din Campania, și este în prezent în acel loc dulce de a fi în creștere în ceea ce privește calitatea și popularitatea, dar nu scump încă. Fiano-ul său arată toate aceste struguri pot face: corpul mediu și gustul bun, urmată de acidul răcoritor, cu cel mai interesant fum de finisaj. Pentru oricine crede că vinul alb italian este tot Pinot Grigio, acest vin este un apel major de trezire. "

Domaine de Montbourgeau Crémant du Jura

"Un crémant este un vin spumant făcut în aceeași metodă ca și Champagne, dar într-o altă regiune a Franței. Acestea tind să dăruiască foarte mult bătăturii tale, dar mie îmi place mai ales la Crémant din Montbourgeau, deoarece este 100% Chardonnay (unul dintre strugurii Champagne) și petrece cel puțin 18 luni pe drojdie, care este dublează timpul de îmbătrânire al celor mai mulți crémanți, conferindu-i textura și complexitatea. Este, de asemenea, uscata si uscata, cu sau fara mancare, iar eticheta este deosebit de pregatita cu o stea rosie mare, asa ca este minunat sa aduci mese de gatit si mese de vacanta, dar este perfect si pentru a bea doar ca orice alt vin cu Takeout pad Thai. "