cere

Întrebați: Unde pot obține acel vas galben din sare, grăsime, acid, căldură?

Anonim

Oală galbenă, în acțiune.

În coloana noastră de sfaturi, Întreabă , luăm cele mai mari întrebări legate de cumpărături și prietenii noștri, sunăm experți și tragem din experiența personală pentru a le răspunde. Ca întotdeauna, vă rugăm să comentați cu unul de-al dvs. - suntem aici pentru a vă ajuta.

Întrebare : Unde pot obține oala galbenă pe care Samin o folosește în săruri, grăsimi, acizi, căldură? ">

Samin Nosrat este un bucătar-șef și scriitor de la Berkeley care a scris anul trecut o carte de bucate numită Salt, Fat, Acid, Heat, în care a rupt fiecare din aceste patru elemente esențiale de gătit. Cartea a fost un hit și a câștigat un premiu James Beard și a fost dezvoltat într-o mini-serie din patru părți pe Netflix. Spectacolul este un traseu parțial, în stilul cinematografic al mesei de bucătar și un spectacol de bucătărie util, cu ecouri de Julia Child și Alton Brown. Și deși m-am enervat peste filmările din Japonia, Mexic și chiar Berkeley, scenele lui Nosrat din bucătărie sunt, pentru mine, inima Saltului, Fatului, Acidului și Căldurii, deoarece acestea sunt momentele când cunoștințele de bază despre ingrediente, învățată în aceste locuri îndepărtate, devine o tehnică la îndemână pe care oricine o poate folosi în bucătăriile proprii.

Dar aș fi mințit dacă nu recunosc că mult din interesul meu pentru scenele de gătit vine din faptul că bucătăria lui Nosrat este frumoasă, cu blocuri de măcelar pe aparent fiecare suprafață și un curcubeu aparent de vase din fontă emailată gata să merge. Ea este acolo în bucătărie pentru ca prima dată să vedem potul galben, în cel de-al doilea episod, "Salt". Se așează pe o flacără deschisă, umplută cu apă clocotită, în care patru picături de ouă căpșuni sunt ușor aruncate. Acesta apare din nou in acelasi episod, in timp ce combina fierberea pentru dashi si face ultima aparitie in cel de-al patrulea episod "Heat", cand Nosrat produce fasolea pentru prietena si ilustratorul ei Wendy MacNaughton.

Un close-up de oală galbenă, din al doilea episod "Salt".

Potul arată aproape ca un lucru prețios, de design, cu mânere arcuite care arată că ar putea să se desprindă, dar arăta puțin mai mult și veți observa că este de fapt făcut din fontă smalțită, cu chipsuri de-a lungul jantăi dovedește utilitatea și rezistența. Corpul său ușor înfundat contrastează cu cuptoarele olandeze mai familiare, rotunde, perfect rotunde, de la brandurile franceze Le Creuset sau Staub, cu laturile drepte în sus și în jos.

Este un vas de caserola Kobenstyle din Dansk, un brand american de bucătărie, care a fost un pionier al designului scandinav în America postbelică. Prima dată introdusă la mijlocul anilor '50, aceste vase de design danez au dispărut în cele din urmă în umbre, cu excepția câtorva colectori, dar în 2012 Lenox, compania care deține acum Dansk, a revitalizat marca și a început din nou să facă din bucătăria Kobenstyle.

Dansk Kobenstyle Chili Roșie Caserola, 4-Quart

M-am întins la Netflix și un reprezentant al PR pentru spectacol a fost în stare să confirme cu Nosrat că oală galbenă este, de fapt, o valiză de fontă din sârmă de sticlă cu șapte cilindri Dansk Kobenstyle. Se pare că Nosrat a obținut destul de multe dintre aceste întrebări despre uneltele ei, că a creat un ghid de cumpărături pe site-ul ei, prezentând majoritatea articolelor pe care le folosește în bucătăria seriei, iar pentru ceea ce merită, cuptorul olandez Kobenstyle este nu e in lista. Cu toate acestea, am fost arătat la această listă Amazon pentru oțetul de vase Kobenstyle de patru cvadru în roșu.

Dansk Kobenstyle White Caserola, 4-Quart

Este de asemenea disponibil în alb pe Amazon, deși pentru aproximativ 10 dolari mai mult decât cel roșu.

Dansk Kobenstyle Pot castel cu capac în turcoaz, 4-Quart

Hop la Anthropologie, și puteți găsi caserola de patru cvarte Dansk Kobenstyle într-un turcoaz vesel.

Dansk Kobenstyle 4-Quart vase în albastru

Și la Bed Bath & Beyond, o vei vedea într-o flăcări mai subțire.

Și, deși aceste vase de caserole din Dansk Kobenstyle sunt frumoase, am fost în căutarea unui vas galben de Dansk Kobenstyle, exact ca Nosrat, nu un curcubeu de opțiuni. Așa că m-am îndreptat spre Lenox, actualul portar al Kobenstyle, și se pare că în acest moment nu sunt disponibile vase galbene Kobenstyle. Culoarea nu a fost neapărat întreruptă, dar reprezentantul serviciului clienți pe care l-am trimis prin e-mail mi-a spus: "Nu avem o dată exactă când le vom primi".

Dansk 10 "Cuptor olandez (fără capac)

Asta înseamnă să găsești o caserolă galbenă Kobenstyle pentru a se potrivi cu Nosrat, trebuie să faci o recoltă. (Și când am urmat cu reputația ei, a reușit să confirme că acest vas galben este de fapt vintage, cumpărat pe eBay.) Din fericire, fonta smalțată poate dura foarte mult timp și există multe opțiuni pe Etsy, deși unele sunt în stare puțin mai bună decât altele. Acest cuptor galben Kobenstyle olandez, de exemplu, este într-o formă destul de bună, dar lipsește capacul distinctiv.

Lot de 2 Vintage Kobenstyle Dansk Mid-Century moderne de smalț galben Cuptor olandez

Acest set de două vase de caserole Kobenstyle este totuși potrivit - și foarte mult, având în vedere că puteți obține un nou Kobenstyle pentru aproximativ același preț pe Amazon.