materiale tipărite

Becky Albertalli pe cărțile LGBTQ tematice YA pentru a citi acum

Anonim

În acest an, cartea YA, autorul lui Becky Albertalli din 2016, Simon împotriva Agendei Homo Sapiens, a fost adaptată în filmul " Love", Simon, iar succesul filmului ne-a făcut să ne gândim la numeroasele cărți YA legate de LGBTQ care merită un cititor mai larg. L-am întrebat pe Albertalli să recomande în acest moment cărțile preferate cu tematică LGBTQ YA - dacă te-ai bucurat de Simon împotriva Agendei Homo Sapiens (sau Love, Simon ), este un loc bun pentru a începe.

Little & Leu de Brandy Colbert

Câștigătorul Premiului pentru Cărți de Piatră Little & Lion urmează o fată neagră, evreiască, bisexuală pe nume Suzette, care se întoarce de la internat și își găsește drumul înapoi în viața pe care a lăsat-o în urmă. În calitate de cititor evreu dintr-o familie mixtă, nu pot explica cât de mult mi-a însemnat să văd o familie frumoasă, complexă, netradițională prezentată cu atât de multă grijă și profunzime. Relațiile prospective și prietenia lui Suzette sunt tratate cu același fel de sensibilitate și onestitate.

Comportament extrem de ilogic de John Corey Whaley

Comportamentul extrem de ilogic urmărește un băiat alb, homosexual, agorafob, numit Solomon, un psiholog wannabe pe nume Lisa, și o rochie de scorțișoară a unui prieten de la Lisa, Clark. Whaley reușește să lovească acel echilibru perfect între hilar și înțepător, cu personaje atât de murdare și distincte, încât se simt ca niște oameni adevărați. Această carte este o astfel de bijuterie.

Cum de a repara o inima mecanica de JC Lillis

HTRAMH este povestit hilar din perspectiva lui Brandon, un adolescent homosexual, homosexual, care colaborează cu un vandou fandos popular pentru un show numit Castaway Planet . Această carte este atât de geeky, amuzant, romantic, și fermecător, și ar trebui să fie imediat urmată cu cartea sa de însoțitor, A & B.

Girl Mans Sus de ME Girard

Acest câștigător al premiului Lambda Literary Award și finalist la premiul Morris îl urmează pe Pen, un jucător portughez-american lesbian care poartă hainele fratelui său. Pen se alătură așteptărilor culturale legate de expresia genului, masculinitate și feminitate, într-un mod atât de liniștit. Girard se înclină în complexitatea relațiilor și prieteniei familiei lui Pen - și dulceața romanului de dezvoltare a lui Pen cu prietena ei.

George de Alex Gino

Acest premiu pentru cartea Stonewall și câștigătorul premiului Lambda Literary este singura carte de clasă de mijloc de pe lista mea, dar trebuie citită pentru orice vârstă. George urmează o fată albă în școala primară pe nume Melissa, care vrea cu disperare să joace Charlotte în producția de clasă a ei din Charlotte's Web - dar profesoara ei o vede ca pe un băiat. Mi-a plăcut această poveste fermecătoare, din inimă și rezoluția ei plină de speranță.

Istoria este tot ce mi-ai lăsat de Adam Silvera

Ca cea mai mare parte a lucrării lui Silvera, aceasta este o inimă. Îl întâlnim pe Griffin - un băiat alb cu TOC - în ziua înmormântării sale de fostul iubit Theo. Narativul se suprapune între două perioade de timp - înainte și după moartea lui Theo - și este un portret atît de sincer de primă dragoste, durere dezordonată și speranță câștigată cu greu.

Noi suntem dușmanii lui Shaun David Hutchinson

O capodoperă speculativă-ficțiune: Henry este un băiat homosexual alb care este răpit de străini destul de regulat. El a dat opțiunea de a apăsa un buton pentru a salva lumea de la sfârșit - dar nu este sigur că lumea merită salvată. Această carte este neclintită, cu adevărat cinstită, și pune întrebări mari într-un mod care tăie adânc.

Când Luna a fost alături de Anna-Marie McLemore

Un titlu de lungă listă pentru National Book Award și o Carte de Onoare a lui Stonewall, cartea secundară a lui McLemore este o lucrare evocatoare, foarte lirică, de realism magic. Se alternează între perspectivele lui Miel, o latină care crește trandafirii de la încheieturile ei, și Sam, un băiat trans-pakistanez care atârnă luna în tot orașul. Povestea lor de dragoste mi-a luat respiratia.

A văzut ultima dată plecarea de la Caleb Roehrig

Ultima vizionare a părăsi Flynn, a cărei iubită a dispărut brusc și misterios - și a plecat să caute răspunsuri. Am fost complet rivete de acest mister perfect executat - o mulțime de răsturnări și surprize au făcut acest lucru imposibil de rezolvat. La fel de convingătoare: călătoria frumoasă realizată de Flynn spre acceptarea faptului că este homosexual și o poveste de iubire dureroasă dulce pentru a merge cu ea.

Gentleman's Guide to Vice și Virtute de Mackenzi Lee

Monty - alb, bi, bogat și înspăimântător - este naratorul fermecător pentru această poveste istorică. A trimis un Grand Tour al Europei cu sora lui Felicity și cu cel mai bun prieten Percy, iar vocile lor sunt atât de convingătoare încât este greu de crezut că sunt fictive. Această carte este atât de amuzantă, tristă, romantică și de inimă - nu e de mirare că a câștigat o onoare de la Stonewall.

Disponibil pentru preordonare

Aceste cărți nu au ieșit încă (unele sunt publicate în următoarele zile, în timp ce altele vor apărea mai târziu în acest an), dar le-am citit și le-am bucurat de toate - și toate sunt disponibile pentru pregătire.

Vara lui Jordi Perez de Amy Spalding

Mi-a plăcut să trăiesc în capul lui Abby, o lesbiană de culoare groasă, albă, cu părul roz, care visează să lucreze în industria modei. Această carte este amuzantă, împuternicită și romantică, fără a submina rolul prieteniilor platonice. Și la fetele grase care sunt marginalizate în aproape fiecare comedie romantică? E o scrisoare de dragoste. Din 3 aprilie 2018.

Imaginează-ne în lumină de Kelly Loy Gilbert

Danny este un artist chinez-american care participă la o prestigioasă liceu din Bay Area, într-un grup prieten care se rătăcește încă de la o tragedie cu un an mai devreme. Familia lui Danny are niște secrete explozive, iar Danny are un secret suplimentar al lui - este îndrăgostit de cel mai bun prieten al lui Harry. Danny pentru Pearl este palpabil, și este la fel de inimaginabilă și delicată ca povestea superbă a lui Gilbert. Din 10 aprilie 2018.

Fată făcută de stele de Ashley Herring Blake

Această carte îl urmează pe Mara, o fetiță albă care a fost mereu aproape de fratele ei gemene, Owen - dar întreaga lume a lui Mara este agitată când Owen este acuzat de agresiunea sexuală a prietenei sale. Această poveste nu ar putea fi mai convenabilă, iar Blake îi spune cu atât de multă înțelepciune și inimă. Este o carte uimitor de bună și importantă. Din 15 mai 2018.

Rularea cu Lions de Julian Winters

Nu am putut să-mi fac destul de mult debutul amuzant și fermecător al lui Winters despre o echipă de fotbal la tabăra de antrenament de vară. Echipa este strâns legată și diversă, cu un antrenor care face un punct de a crea un spațiu afirmativ pentru sportivii LGBTQIAP +. Romantismul dintre portarul Sebastian și colegul său de echipă și prietenul din copilărie Emir mi-a dat fluturi. Din 7 iunie 2018.

Darius cel Mare nu este bine de Adib Khorram

Darius este un bețiv, deprimat clinic, alb-persan, biracial, și un consumator de ceai tare, și este unul dintre cei mai irezistibili naratori pe care i-am întâlnit vreodată. Circumstanțele familiale îi provoacă lui Darius prima călătorie în Iran, unde o nouă prietenie cu un băiat numit Sohrab aduce pe sine niște sentimente neașteptate. Debutul incredibil de mare al lui Khorram mi-a lăsat să plâng. Mi-a plăcut. Din 28 august 2018.