recomandată de experți

Cele mai bune straturi de bază pentru antrenamentele meteo rece, potrivit alergătorilor, ciclistilor și schiorilor

Anonim

Îmbrăcămintea pentru antrenamente în aer liber în timpul verii nu ia prea multă grijă. Aruncă-te pe o pereche de pantaloni scurți, o cămașă și, pentru femei, un sutien sport și poți să ieși din ușă în câteva minute. Dar exercițiul pe vreme rece necesită mult mai multă atenție. Hainele dvs. trebuie să vă mențină calde și să împiedicați supraîncălzirea pe măsură ce construiți o sudoare. Pentru sportivi, straturile de bază din țesături tehnice purtate aproape de piele reprezintă prima linie de apărare împotriva răcelirii de iarnă.

Împreună cu alergătorii și bicicliștii pe tot parcursul anului, l-am întrebat pe schiori, snowboarderi și călătorii alpini pentru a recomanda straturile de bază preferate. Pick-urile lor, cu opțiuni pentru diferite activități, climă și preferințe ale țesăturilor, vă vor menține cald - dar nu prea cald - pe drumuri sau pe versanți, indiferent de vreme.

Cele mai bune straturi de bază pentru rulare

Nike Dry Element pentru bărbați cu maneci lungi T-Shirt

Nike Dry Element Femei cu maneca lunga Running Top

"S-ar putea să alerg prin grabă în grabă, dar mă mențin pe straturi ca moartea sumbră", spune co-fondatorul orașului Coach Jonathan Cane. "Elementele cheie sunt ceva care este respirabil, cu mâneci lungi și răneală. Bumbacul absoarbe si mentine umezeala, in timp ce fibrele de inalta tehnologie fabricate de fabricatia se indeparteaza si te mentin confortabile. "Nike face cateva dintre straturile sale de baza preferate, care pot fi purtate singure intr-o zi usoara sau sub mai multe straturi pe o temperatura mai rece alerga. Conceput pentru a fi purtat aproape de piele pentru a menține căldura corporală - și pentru a evita aglomerarea în bucăți suplimentare - partea superioară a mânecii Nike Element este realizată din țesături tehnice flexibile și respirabile.

Under Armor UA Baza 3.0 Crew Femei cu maneca lunga Shirt

Under Armor UA Base 3.0 Bărbați pentru bărbați cu maneca lunga

Cane îi place, de asemenea, sub straturi de bază Armor, despre care spune că rămân moi și confortabil după ani de utilizare. Aceste vârfuri cu mâneci lungi sunt realizate dintr-un material periat care se simte confortabil pe piele. Picioarele păstrează mâinile confortabile și, de asemenea, împiedică mânecile să se adune sub o jachetă.

Stratul de bază pentru bărbați de la Brighton

Stratul de bază Brighton pentru bărbați

În timp ce materialele sintetice abundă în îmbrăcămintea de alergat, Cane spune că "lâna merinos este, de asemenea, un strat de bază din ce în ce mai popular." Materialul natural este surprinzător de eficient pentru a vă menține cald, chiar și atunci când transpirați. Traversa Merino cu maneca lunga are o banda mai groasa pe brate decat pe corp, deoarece extremitatile tale genereaza mai putina caldura in timp ce ruleaza. De asemenea, este ușor și ușor la atingere.

Cele mai bune straturi de bază pentru ciclism

Craft Intensitatea activă Crewneck cu mânecă lungă pentru bărbați

Craft Intensitatea activă Crewneck cu mânecă lungă pentru femei

Pearl Izumi Elite încălzirea picioarelor termice (unisex)

În locul ciorapilor de ciclism căptușit, despre care spune că nu se potrivește niciodată, Walton preferă purtarea încălzitoarelor de picior în zilele mai reci, spunând că doriți cea mai mare protecție față de zonele din corpul vostru care rupe vântul. Când faceți ciclism, adică genunchii, nu mușchii de lucru ai piciorului superior care sunt acoperiți cu o scurtă durată. "Pearl Izumi este întotdeauna bun, pentru că este un punct de plecare în lumea ciclismului", spune el, iar aceste încălzitoare pentru picioare vă permit să purtați pantaloni scurți preferați pentru ciclism, protejând în același timp restul picioarelor.

Cele mai bune straturi de bază pentru schi și snowboarding

Norona Wool Zip Neck Top - bărbați

Jocurile de sport pentru zăpadă prezintă o provocare unică în ceea ce privește echipamentul, deoarece implică activarea și producerea unei transpirații în unele dintre cele mai reci. Zak Ricklefs, un backcountry Gearhead, un patroller de schi și un schior de schi, se întoarce la marca Norvegiană scandinavă pentru uneltele sale de vreme rece. El spune că acest strat de bază cu jumătate de zip este "foarte respirabil, dar încă mai păstrează căldura foarte bine", și că "lana următoare de piele este foarte confortabilă și, în mod natural, trage sudoarea departe de corpul meu".

Icebreaker Merino Tech Suprafață de bază cu bomboane de bază cu zâmbet cu fermoar

Împodobită cu Lycra, acest semipreparat de lână similar pentru femei oferă mobilitate nelimitată fără a sacrifica căldura.

SmartWool Femei Merino 250 Base Layer Crew

Ochelari de soare Merwin 250 de bază pentru bărbați Smartwool

Alte schiori seriosi cu care am vorbit au fost de acord ca lana de merino este calea de urmat. "Materialul este cel mai mare lucru pe care îl privesc, iar lucrurile din Merino nu sunt atât de rău [ca sintetice] și este cald", spune Andy Docken, director al Aspen Mountain School de Școală din Aspen, Colorado. Docken schiuri de peste 100 de zile pe an și îi place că tricourile lui Smartwool pot rămâne fără miros pentru câteva îmbrăcăminte dintre spălări.

Smartboool pentru bărbați Merino 250 Base Layer 3/4 de fund

Suprafața de bază Merwica 250 de bază pentru femeie Smartwool 3/4

Stratul de bază drept poate ajuta chiar și la prevenirea unor dintre cele mai frecvente plângeri printre schiorii noi: ghiare dureroase și picioare reci. "Îmi plac costumele cu trei sferturi de lungime, așa că nu împingeți nimic în cizmă", spune Docken. Un rip într-o strânsă sub o cizmă fixă ​​poate provoca durere și durere, iar suprasaturarea sub boot poate limita circulația piciorului, făcând degetele de la picioare să se simtă mai reci.

Patagonia bărbați Capilene Thermal Greutate echipajului

Patagonia Femeile Capilene Thermal Weight Crew

O alternativă la lână, vârfurile termice ușoare ale Patagoniei sunt preferate de Daniel Kenney, managerul de relații publice și de comunicare din Hunter Mountain din New York, care de două decenii a fost de schi și snowboarding pe munte. El spune că vârfurile "au lovit locul dulce al greutății, al respirației și al performanțelor de rănire". Merită de asemenea să verificați lenjeria de corp din aceeași linie - o opțiune bună dacă pielea dumneavoastră este deosebit de sensibilă la lână.

Cel mai bun pentru drumeții

Mammut Go Dry pentru femei lungi

Mammut Go Dry lungi pentru bărbați

Ghid de munte Erin Smart are sediul în Alpii francezi și își împarte timpul între alpinism, alpinism și schi. Dat fiind că activitățile sale implică un climat și un teren variat, un strat solid de bază este esențial pentru a se construi pe măsură ce se schimbă vremea. "Îmi place să am un strat subțire de bază în munți deoarece ușurează reglarea temperaturii prin adăugarea sau pierderea unor jachete suplimentare", spune ea. "Acest strat versatil este primul lucru pe care l-am pus inainte de o zi in munti." (Nota editorului: Smart este un ambasador de brand pentru Mammut.)

SmartWool Femeie Merino 150 cu strat de bază cu mânecă lungă

Modelul bărbaților Smartwool Merino 150 cu strat de bază cu mânecă lungă

Lana Merino apare din nou ca un favorit pentru drumeții și alpinism. "Nu miroase așa de rău după o zi în munți - o caracteristică deosebit de binevenită atunci când trebuie să purtați aceeași cămașă timp de mai multe zile într-o călătorie de călătorie pe mai multe zile [și] de cățărare", spune Smart. În loc de piesele mai grele preferate de schiori, îi place acest top ușor Smartwool (comparativ cu piesele de 250 de lână pentru schi, lâna de 150 de greutate este mai subțire și nu la fel de caldă), care funcționează într-o gamă mai largă de temperaturi și pentru o intensitate mai mare activitate.