recomandată de experți

Cele mai bune cadouri pentru cei de 6 ani, potrivit terapeuților pentru copii

Anonim

Copiii încep de obicei clasa întâi la vârsta de 6 ani. Iar în funcție de rolul jucatorului Joseph Sacks, aceștia se confruntă cu o mare provocare: trecerea de la o atmosferă preșcolară bazată pe joc la o atmosferă școlară bazată pe muncă. "Ei trebuie să învețe să se controleze singuri", spune Sacks. Deci, de multe ori, ei au o problemă cu autodeterminare. Acum, dintr-o dată, ei simt că s-au stătut în jurul lor, să stea și să facă de lucru, de exemplu, în loc să alerge și să se joace toată ziua. "Sacurile folosesc terapie pentru a ajuta copiii în această etapă. "Când intră în camera mea de joacă, nu le spun ce să facă. Ei iau toate deciziile și le urmăresc. Le dau atât de multă onoare, respect și celebrare cu privire la toate deciziile pe care le iau în camera de joacă, iar acest lucru le dă un sentiment de control în viața lor ".

Pentru a afla mai multe despre ce jucării se potrivesc cel mai bine nevoilor acestui moment de viață major, am vorbit cu Sacks și Dr. Roberta Golinkoff, co-autor al Becoming Brilliant: Ce știință ne spune despre ridicarea copiilor de succes, pentru recomandările lor. De asemenea, am primit ghiduri de cadouri pentru copii de toate vârstele, inclusiv copii de 1 an, 2 ani, 3 ani, 4 ani, 5 ani, 7 ani, Copii de 8 ani și copii de 9 ani. Și dacă căutați jucării de vacanță, nu pierdeți jucăriile copiilor de vârf pentru a le cumpăra înainte de a le vinde - am vorbit cu experții pentru a găsi cele mai tare jucării din 2018.

Cele mai bune cărți pentru persoanele de 6 ani

"Webul lui Charlotte", de EB White

Șase sunt și vârsta când învață să citească. Pe măsură ce se întâmplă acest lucru, lumea lor se extinde și se transformă aproape în totalitate. Acum recunosc și interacționează cu ceea ce a fost ascuns anterior și începu să pună la îndoială lumea din nou. "Chiar dacă copiii nu pot citi încă, știu ce lectură este și încearcă", spune Golinkoff. "Acesta este un alt nivel de funcționare. Odată ce începeți să citiți, puteți să luați în lume noi moduri pe care nu le-ați putea înțelege mai devreme. În timp ce citiți și discutați cărți de povestiri, adresați-le întrebări unde trebuie să facă deducții, cum ar fi: "De ce credeți că a făcut asta?" Sau "Cum face acest personaj să se simtă?" Veți dori, de asemenea, să continuați să le citiți la un nivel mai înalt decât ei, astfel încât aceștia să poată continua să culeagă lucruri noi și doar să învețe să iubească lectura și cărțile în general. " Webul lui Charlotte Web este un clasic pe care părinții și copiii deopotrivă se vor bucura împreună.

"Povestea adevărată a celor trei porci mici", de Jon Scieszka

Potrivit lui Sacks, există un secret pentru ai face pe copii să citească. "Mulți părinți doresc ca copiii să le citească, așa că îi presează să le citească. Aceasta este o greșeală foarte frecventă ", spune el. "Când copilul simte presiune, acest lucru este neplăcut pentru ei și asta îi învață pe un copil că lectura este neplăcută și apoi nu vor să citească". În schimb, părinții ar trebui să înceapă să citească copiilor lor la o vârstă fragedă și să-i lase să se uite pozele de pe umeri și bucurați-vă de experiență. "Plăcerea și atenția pe care o primește de la părinți în timp ce citesc povestiri creează o asociere pozitivă cu procesul de lectură. [În cele din urmă] începe să meargă, "Îmi place să citesc!" și înainte să știi, va începe să-și ia cărți pe cont propriu și să le citească singură. "Încearcă această poveste despre povestea despre povestea despre cele trei porci mici care în prezent este clasic.

"Lexie the Word Wrangler", de Rebecca Van Slyke

Această carte despre Lexie, o cowgirl cu talent pentru cuvinte și înțelegeri, ar fi grozavă pentru cititorul în curs de dezvoltare, în timp ce se alătură protagonistului în urmărirea unui interlocutor care pare să rearanjeze toate literele și să provoace dezordine.

"Un iaz diferit", de Bao Phi

O Carte de Onoare a lui Caldecott 2018, Un iaz diferit este un roman grafic care povestește despre un tată și un fiu într-o excursie de pescuit în Minneapolis, care aduce amintiri din expediția pescărească a tatălui cu fratele său din Vietnam.

"Creionul Magic al lui Malala" de Malala Yousafzai

Prima carte ilustrată de câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai, creionul magic al lui Malala, este o relatare autobiografică despre copilăria ei din Pakistan. Citiți-o cu cei de 6 ani și apoi discutați ce ar putea fi viața altor copii din întreaga lume.

"Cartea experimentelor științifice ale tuturor copiilor", de Tom Robinson

"Acum este un moment minunat pentru a le face interesați de știință, când devin atenți și curioși în legătură cu modul în care funcționează lumea. Dar nu vrei să forțezi copii, cum ar fi: "Trebuie să faci acest proiect științific." Dacă este distractiv și părintele vrea să o facă, minunat, dar trebuie să fie distractiv. Așa vor obține cele mai multe din ea. Este vorba despre a întreba copiii și a le face interesați. Este vorba de învățare jucăușă și distracție ".

Cele mai bune jucării pentru copii de 6 ani

EDC Fidgeter Magic Cube Puzzle

În practica de joacă-terapie a lui Sacks, accentul se pune pe copilul individual. "Terapia prin joc orientată spre copil vizează abilitarea copilului, astfel încât copilul să fie șeful și să își dezvolte propriile emoții", spune Sacks. "Cu alte cuvinte, nu-l evalu, judec, nici nu-l critic. Nici eu nu-l laud. L-am lăsat să-și tragă propriile concluzii despre el însuși. Acest lucru creează ceea ce se numește stima de sine. "Pentru a implementa unele dintre aceste practici la domiciliu, Sacks are un sfat rapid:" Joacă-te cu copilul tău unde l-ai lăsat complet controlat. Orice vrea să facă, să zicem pentru o jumătate de oră pe zi, spui bine și tu o faci. Lăsați copilul să fie șeful și, indiferent de ce spune el, îl urmați. Acest lucru va fi extrem de emotionant pentru el. "Sacurile recomanda acest cub magnetic format din 216 de piese magnetice mai mici:" Puteti face tot felul de forme diferite din aceste cuburi magnetice mici. Este chiar uimitor. Copiii se joacă cu ei ore întregi.

13 "Personalul de spionaj

Când vine vorba de alegerea jucăriilor, Sacks subliniază importanța alegerii celor care nu necesită asamblare sau pregătire și sunt ușor de manipulat. "Nu ar trebui să fie frustrant pentru nivelul de vârstă", spune Sacks. Numai pentru simplitate și noutate, Sacks recomandă Spinarea, o baghetă formată din panglici irizate care, atunci când sunt manipulate, creează iluzia unei bule. "Copiii iubesc", spune el.

Paradise Flarp Zgomot Putty (3-Pack)

"Toate jucăriile pe care le folosesc sunt jucării simple care captează complet inima unui copil", spune Sacks. El recomandă Flarp, ​​o jucărie de chit pentru că "ei vor petrece 45 de minute să se joace cu" Nu numai că rămâne curat și durează mult timp ", când îl puneți înapoi în borcan face un zgomot fart. Flarp își angajează senzațiile tactile. E grozav, subțire și pot face tot ce vor din ea ", spune Sacks. Plus, copiii iubesc zgomotele fart.

Funky Ouă Splat Ball Squishy Toy

"Cealaltă jucărie cu adevărat bună care stimulează senzațiile tactile și își angajează simțurile este Ball Splat", spune Sacks. Disponibil în toate formele, inclusiv roșiile și animalele, cum ar fi broaștele și porcinele, bilele Splat pot fi aruncate la perete și se vor lipi pentru o scurtă perioadă înainte de alunecare. "Este extrem de plăcut ca un copil să arunce ceva la perete și să nu-l scape", spune Sacks. Este, de asemenea, un dispozitiv util pentru ameliorarea stresului și pentru fidgeting.

Vive de aspirație Cupa Reacher Grabber

Iată un alt obiect gadget simplu care va ține copiii ocupați pentru un timp: "Nu este chiar o jucărie, dar copiii o iubesc", spune Sacks. Vorbește despre un grabber, pe care copiii îl pot folosi pentru a apuca lucrurile și aranja toate jucăriile din jurul lor.

Zuru Bunch O Baloane

Golinkoff este de acord: "Nu totul trebuie să fie o jucărie de învățare. Acest lucru este distractiv, atât timp cât părinții spun copiilor că vor merge în jurul valorii de a lua toate bucățile de baloane sparte. Cu aceasta, copiii pot juca între ei și nu au nevoie neapărat de un părinte pentru a umple baloanele pentru ei ".

Amac Cutii

"Copiii încep să colecteze lucruri în această perioadă și cu puțin înainte", spune Golinkoff. "Partea mea personală ar fi să colectez lucruri din natură, cum ar fi scoici și pietre. Le puteți arăta în cutii frumoase. "Containerele cu tonuri de bijuterie ar arăta grozav pe un raft al dormitorului.

Cadou "Ems Double Decker Tour Bus

"Copiii pot, de asemenea, aduna animale umplute și alte păpuși colective mici. Cu ei, ei pot juca școală, pot merge pe o călătorie - folosiți imaginația lor ", spune Golinkoff. "În timp ce acest lucru poate părea ceva obișnuit pentru noi, există beneficii pentru imaginația unui copil. De asemenea, cu aceștia, părinții nu doresc să fie director. Ei trebuie să urmeze conducerea copilului. Așa vorbește despre rolurile din lume și despre ce fac oamenii. "Permiteți copilului dvs. să fie ghidul de turism în timp ce își ia prietenii de păpuși pe o plimbare prin oraș.

Hexbug Vex Zip Flyer

"Aceste roboți cu comandă la distanță sunt foarte la modă", spune Golinkoff. "Sunt foarte distractive pentru copii, pentru că nu au control asupra acestor tipuri de vehicule sau roboți în viața de zi cu zi. Ele pot, de asemenea, să o folosească ca parte a imaginației lor și să dezvolte scenarii de polițiști și tâlhari și diferite chases. Cu cât imaginația copilului este mai puternică, cu atât mai creativă va fi viața și școala, și acest lucru este minunat. "Chiar dacă ar putea părea puțin complicat să se adune, copiii pot lucra împreună cu un adult pentru a le pune împreună.

Joc de acțiune Hyper Toss

Încercați acest joc interactiv pentru a vă stimula simțurile. "Sună distractiv, provocator și fizic activ", spune Golinkoff. "De fapt, este similar cu un joc pe care l-au creat coloniștii, unde ai o minge pe o coardă atașată la o ceașcă și încerci să o prinzi într-o ceașcă. Este amuzant cum aceste lucruri continuă să fie reinventate. "

Kid Made Modern Art & Crafts Biblioteca Kit

"Toate tipurile de arte și meserii, hârtie, vopsele, creioane colorate și lut" sunt minunate pentru cei de 6 ani, potrivit lui Golinkoff. "Copiii iubesc să creeze și ar trebui să construim pe asta. Există aceste truse în care faceți brățări și băieți ca și ei. Copiii iubesc acest lucru. "

Funfetti

Nu subestimați distracția de a găti împreună în bucătărie. "Ce zici de coacerea unui tort sau a unor cookie-uri cu copiii tăi? Este un lucru minunat ", spune Golinkoff. "Ai de a vorbi și ajungi să măsoști, ceea ce este matematică, și primești știință punând întrebări cum ar fi:" Cum merge tortul? De ce se face un tort? Ce se întâmplă?' Deschide-te pentru a include copilul în activitățile de zi cu zi. "

VTech Kidizoom Action Cam

În loc să vă abandonați iPhone-ul pentru copiii dvs., obțineți-i camera lor video foarte proprie. "Acum vă puteți gândi să obțineți o mică cameră video și să vorbiți despre ce fel de lucruri ar fi distractiv să filmezi", spune Golinkoff.