strat investighează

Plumbeii de buze de fapt funcționează (și cum)?

Anonim

Urmărirea buzelor mai mari nu este o nouă tendință, dar puteți să le acordați credinței Kardashianilor pentru recenta creștere a creșterii buzelor. In timp ce umplerea buzelor injectabile a reprezentat o optiune medicala de zeci de ani, a apărut și o categorie de "plumperi de buze", neinvazivi, care promite aspectul albinelor fără ace. Și cu o "nouă clasă de plumperi de buze", recoltați în sus pe baza puterii de acid hialuronic, s-ar putea întreba, ceea ce de fapt, funcționează și cum "

Fiecare dermatolog pe care am vorbit-o pentru această poveste a spus că buștenii de buze actuali pot produce o creștere notabilă a volumului buzelor de până la câteva ore, dar depinde într-adevăr de ceea ce este în ele. În mod tradițional, boboci de buze s-au bazat pe iritante - ulei de piper, wintergreen, capicum (derivat de ardei chili) și scorțișoară sau ingrediente inflamatoare cum ar fi veninul de albine și niacina, pentru a umfla buzele. Hooman Khorasani, șeful diviziei de Chirurgie Dermatologică și Cosmetică din Școala de Medicină din Icahn din Muntele Sinai, explică faptul că acestea nu stimulează o reacție alergică (deși este un risc). În schimb, provoacă o iritare ușoară care crește fluxul de sânge, provocând furnicături temporare și umflături. Și toți experții au fost de acord că iritanții, deși potențial nocivi pentru piele, lucrează efectiv.

Această abordare convențională este foarte diferită de cea a substanțelor de umplutură care conțin acid hialuronic, care pretind că mărește dimensiunea buzelor prin absorbția moleculelor hidratante prin piele. Joshua Zeichner, directorul departamentului de cercetare cosmetică și clinică dermatologică din cadrul spitalului Mount Sinai, explică faptul că plumperii cu buze de acid hialuronic "trag hidratarea pe suprafața pielii. Așa cum se utilizează în produsele de îngrijire a pielii, acidul hialuronic poate spori hidratarea și buimacul buzelor. "El spune că acestea sunt o alternativă mai bună la iritante deoarece" acestea oferă beneficii hidratante care fac buzele să se simtă mai bine ".

Dacă obiectivul dvs. principal este buzele mai mari, totuși, acestea nu sunt probabil cea mai bună opțiune. Zeichner admite că este posibil ca acestea să nu fie la fel de dramatic, iar Khorasani spune că știința din spatele lor nu este prea convingătoare. "Este foarte greu ca acidul hialuronic să pătrundă în stratul cornean, deci este discutabil cât de mult poate fi absorbit". De asemenea, pentru plumperii cu buze care promovează "peptide producătoare de colagen", care nu penetrează foarte bine pielea.

Și în timp ce iritarea pielii ar putea fi o problemă mai mare dacă reacționați în mod special la iritante - reacțiile alergice și iritarea sau uscăciunea prelungită sunt probleme potențiale - există cu siguranță mai puține riscuri asociate cu pompare decât cu proceduri invazive. "Spre deosebire de materialele de umplere a buzelor, care pot dura până la un an, produsele lip-plumping sunt relativ ieftine, relativ nedureroase pentru a pune pe lângă un pic de stinging, și nu trebuie să vă faceți griji despre obtinerea unei vânătăi", spune Khorasani. Aici, expertii sugereaza care plumberi de buze sunt de fapt merita in timp.

Foto: Zachary Goulko / Zachary Goulko

Replenix Plumping Lip Treatment

Dacă doriți ceva care stimulează fără un efect deosebit de puternic, dermatologul Howard Sobel de la Sobel Skin - un element pe lista celor mai buni medici din New York, sugerează Replenix Lip Plumper, care se bazează pe uleiul de mentă ca ingredient activ. Este unul pe care îl poartă în biroul său: "Vă recomandăm un produs cu mentă, de obicei. Acesta conține, de asemenea, mentol pentru a menține umezeala buzelor și, cel mai important, conține un agent de protecție solară. "

SkinMedica HA5 Sistem de buze netede și plumbe

Dacă aveți piele uscată, eczemă sau sensibilă și sunteți îngrijorat de iritarea pielii, Zeichner sugerează să vă lipiți de opțiunile care conțin acid hialuronic pentru o stimulare subtilă. In mod specific, el recomanda Skinmedica HA5 lip plumper, pe care el spune ca "contine maxim cinci forme diferite de greutate moleculara a acidului hialuronic pentru a da hidratare si proprietati de intinerire a buzelor".

Colectia Sephora Extraordinar Efect volumul de luciu de buze

Acest luciu de buze de la Sephora Collection conține, de asemenea, o gamă de plumperi, de la ulei de menta și scorțișoară până la hidratarea acidului hialuronic, iar mulți oameni consideră că acesta este un burete pentru cel mai scump Liper Maximizer Plumping Gloss.

Împotriva lipului de injectare a buzelor

Iată o opțiune bine vândută de la Too Faced, care conține un iritant puternic numit "rășină capsicum frutescens", o specie de ardei chilli, care este foarte populară în buștenii de buze, așa că se așteaptă ca unele stinging să apară.

Smashbox O-Plump Intuitiv Lip Plumper

Acest plumper de buze - care este un favorit al Amandei Lepore - este într-adevăr pui pe iritante (winterberry, mentă, ghimbir, și extract de capsicum), astfel încât s-ar putea observa un efect mai pronunțat furnicături.

Grande Cosmetics GrandeLips hidratantă pentru buze

Și un plumper cel mai bine vândut de la Grande Cosmetics care folosește ingredientul inflamator niacin - plus acidul hialuronic - pentru a mări dimensiunea buzelor.