facut in Japonia

Tot ce aveți nevoie pentru o baie onsen Onsen în stil japonez la domiciliu

Anonim

O amprentă de lemn din secolul al XIX-lea a uneia dintre cele șapte izvoare termale din Hakone, Japonia.

Chiar dacă nu vă considerați o persoană de baie sau sunteți oprită de ideea de a sta într-o cada de propriul tău murdar, tot ai putea fi fermecat de ritualul de a vizita un izvor fierbinte japonez sau onsen . "Cultura băii din această țară este cu adevărat înrădăcinată", explică Colin Fukai, șeful de marketing global la Nishimuraya Honkan, un hotel în stil tradițional cu un onsen situat în Kinosaki, Japonia - un oraș de aproximativ două ore în afara orașului Kyoto, cunoscut pentru bogăția izvoarelor naturale calde. Este un ritual. Este pentru confort. Este pentru plăcere ", spune el, iar scopul acestor sesiuni de înmuiere nu este să vă curățați, ci să vă relaxați. "Când stați în izvorul fierbinte și plutiți acolo, este nevoie de stresul de pe corp", continuă Fukai. El adaugă: "Asta este, cred, motivul mare pentru care japonezilor le place să aibă baie la sfârșitul zilei, mai degrabă decât la început".

Deci, dacă vreți să re-creați experiența japoneză de primăvară sau doriți doar să învățați cum să faceți băi mai bune, iată câteva dintre lucrurile care vă vor ajuta să vă relaxați ca și cum ați fi la o onsen fără să zburați la jumătatea drumului lume.

Un prosop de mână mic

Morihata Binchotan Activat cărbune de spălat corp prosoape

Dacă ar fi să vizitați un onsen, primul lucru pe care l-ați face înainte să vă puteți gândi să intrați în primăvara fierbinte comună este să faceți o baie. "În măsura în care este posibil, încercați să o faceți cum ar face oamenii japonezi. Curățați-vă înainte de a vă bucura de baia în sine ", sfătuiește Fukai. Motivul este strict igienic. "Dacă stați într-o baie și, de asemenea, spălați și încercați să vă curățați, apa de baie se va murdări, ceea ce este destul de natural pentru că vă curățați", spune Fukai. "Dar nu cred că mulți oameni vor să stea acolo de foarte mult timp în apă murdară de apă". Puteți replica acest pas al experienței onsen la domiciliu prin duș înainte să umpleți cada - și dacă vreți să obțineți o adâncime în adâncime, ca și în acest prosop de cărbune inspirat recomandat de scriitorul Kurt Soller, în timp ce dușul ar fi timpul să o faceți, nu în timp ce stați în baie.

Morihata Lana prosoape de mână

Un prosop de mână are dublă taxă în onsen, și nu trebuie neapărat să fie unul care exfoliates. Într-adevăr, nu trebuie să fie tot ceea ce este fantezie. La izvoarele fierbinți din Nishimuraya, de exemplu, "prosoapele în sine sunt oarecum utilitare și sunt mai subțiri decât prosopul de baie tipic, " spune Fukai, adăugând că aceste prosoape de bumbac mai ușoare sunt tipice celor mai multe. Materialul mai ușor înseamnă că este util atât pentru curățarea corpului, cât și pentru uscarea ușoară.

Puteți aduce și acest prosop de mână în izvorul fierbinte, pentru a vă ajuta cu modestie. Deși nu ar trebui să încercați niciodată să-l înfășurați complet în jurul corpului ", puteți să îl purtați strategic pentru a bloca", explică Fukai. Doar asigurați-vă că ați spălat-o cu tot sapunul și asigurați-vă că nu intră niciodată în baia comună de înmuiere. Din nou, nu speli în primăvara fierbinte, doar ședinței. O utilizare mai practică la domiciliu pentru acest prosop de mână ar fi să-l plizezi pentru a fi folosit ca o pernă de gât în ​​timp ce stai în cadă.

Unele săruri de baie

Hinoki Onsen Săli de baie de lux

Odată ce ați luat dușul și ați spălat toate săpunurile și murdăria, este timpul să umpleți cada și să vă îmbibați. "Cele două lucruri pe care poporul japonez le caută pentru un izvor fierbinte sunt căldura și ce minerale sunt de fapt în apa onsen", spune Fukai - și nu glumește în jurul căldurii. "În Kinosaki, temperatura medie a primăverii este de aproximativ 42 de grade Celsius, care este de aproximativ 107, 108 grade Fahrenheit."

Probabil că nu veți avea nevoie de ceva fantezist pentru a obține apa în propria dvs. cadă care se încălzește fierbinte (chiar dacă nu atinge temperaturi cum ar fi jacuzzi), dar veți avea nevoie de ajutor pentru a obține mineralele. Aici se află în joc sărurile de baie Onsen, iar în opinia lui Fukai, nu este neobișnuit să găsim pachete din acestea în gospodăriile japoneze. Soția lui Fukai păstrează un teanc de ei în baia lor. "Avem acele pachete mici de sare, iar din când în când, le vom folosi, doar dacă starea de spirit se lovește." Ofertele variază de la luxe, la fel ca această opțiune de 50 $ de la Amayori, care este făcută cu sare himalayană și parfumată cu esența a unui copac japonez, la mai accesibile, cum ar fi aceste săruri de baie Yakusen care sunt menite să emuleze apa în onsens cu băi de noroi.

Yakusen Baie Roman "Muddy White" Sare de baie din Japonia

Tabino Yado Hot Springs "Milky" Sare de baie pentru sortimente de ambalaj

Dacă nu doriți să vă angajați la orice tip de sare de baie onsen, puteți încerca un set de săruri de baie "lapte" care dau apă un parfum și o mineralizare semi-opacă.

O găleată

Japoneză Buchet de baie Hinoki

Odată ce te îmbelgi, nu prea ai de ce să stai. "De obicei, recomand că - pentru că sunt fierbinți, 10-15 minute într-o baie este un fel de timp bun pentru a seta. După cele 10 sau 15 minute, "sugerează Fukai", vrei să te ridici din baie sau să te muți într-o altă baie sau să te relaxezi puțin. "Dar într-adevăr poți să ieși ori de câte ori simți că ai ajuns completati. Iar pe drumul vostru, dați-vă o picătură finală de apă de primăvară folosind o găleată. "Cele mai multe izvoare termale din Japonia vor avea o grămadă de oameni, care s-au strâns în primăvara fierbinte pentru oaspeți", adesea făcută din lemn, spune Fukai. "În majoritatea locuințelor, este de obicei o versiune plastică a acesteia, puțin mai ieftină", ​​dar pentru aceeași funcție.

Inomata 74861 Baie de baie cu frunze naturale de 14cm

Un prosop de baie mare

Morihata Lana XL prosoape de baie

Odată ce ați ieșit din cada de baie, tot ce a mai rămas este să se usuce cu un prosop de baie mare, în mod ideal făcut din același bumbac ușor ca prosopul pe care îl utilizați, pentru a absorbi cel mai bine excesul de apă.