săptămâna verde

Cum de a găsi becuri eficiente din punct de vedere energetic care dau lumină ne-oribilă, conform designerilor de interior

Anonim

Este o Săptămâna Verde, unde vom vorbi cu experți în eco-viață și de spălare a internetului pentru cele mai bune produse care lasă o amprentă ușoară și rezolvă probleme de uz casnic.

În 2005, Oprah a primit la televizor, cu Leonardo DiCaprio și Prius, să ne avertizeze asupra tuturor pericolelor legate de încălzirea globală, cerându-ne să schimbăm becurile cu incandescență pentru becuri compacte fluorescente compacte sau cu becuri CFL. Nu după mult timp, părinții mei au instalat un set de becuri CFL și a fost un coșmar. CFL-urile se aprinseră deasupra mesei de bucătărie, aruncând o lumină rece, albastră, care făcea din toata lumea să arate profund neaproape. Ne-a făcut puțin cam trist, chiar dacă luminile erau la fel de strălucitoare ca lumina soarelui. Tatăl meu a reinstalat în liniște becurile noastre incandescente mai puțin durabile, dar mult mai frumoase și niciodată nu am mai vorbit din nou despre asta.

În anii care au urmat, m-am scandat la becurile cu cea mai mare eficiență energetică, presupunând că singurele opțiuni durabile erau acele CFL albastre care mă făceau să simt că trăiesc în interiorul ecranului unui computer. Dar, conform lui Shaun Fillion, directorul programului de proiectare a iluminatului la New York School of Design Interior și manager de studio de iluminat la RAB Lighting, există o alternativă mai puțin amețitoare la fluorescențele compacte: becuri cu LED-uri. Aceste becuri sunt, de asemenea, mai durabile, deoarece nu au mercur în ele (ceea ce fac CFL-urile). "Aceasta durează mult mai mult", adaugă Fillion. "O lampă tipică LED va dura de patru până la opt ori mai mult decât o lampă fluorescentă compactă înainte de a se arde, iar apoi calitatea culorii și capacitatea de dimensiuni sunt mult mai bune".

Asta nu inseamna ca becurile cu LED-uri nu sunt imune la aceleasi probleme cu temperatura de culoare. "Ambele LED-uri și CFL-uri pot arunca o lumină mult mai rece, mai bluestă decât becurile incandescente obișnuite, și asta e bine pentru un magazin sau birou, dar acasă se simte nefiresc", explică Olivia Stutz, designer de interior Homepolish. Pentru a evita decolorarea, nuanța albastră a becurilor cu LED-uri, Fillion recomandă să aruncați o privire la eticheta faptelor de pe ambalajul fiecărui bec nou. De dragul calității, Fillion recomandă să cumpere doar becuri cu un indice de randament superior sau index de culoare ", care are legătură cu cât de exactă este lumina în cameră." Un CRI înalt de 85 sau mai mult înseamnă culorile mobilierului și decorul va arăta mai mult sau mai puțin cum arată când camera este însorită. Uită-te, de asemenea, la temperatura de culoare corelată sau CCT; pentru lumină caldă și aproape incandescentă, mergeți pentru un bec între 2.700 și 3.000 Kelvin. Iată câteva opțiuni recomandate de expert pentru a începe.

Philips LED non-dimmable A19 bec bec mat, 16-Pack

Un bec care echilibrează prețul; calitatea ușoară, caldă a luminii; și eficiența este acest bec Philips LED. "Clienții mei au fost extrem de mulțumiți de prețul și performanța acestui bec LED", spune Stutz, "și dă o lumină moale frumoasă, care emulează perfect un bec incandescent, care se concentrează în principal pe ceea ce încercăm să imităm . "Și pentru doar 1, 62 dolari pe bec atunci când cumpărați în vrac, este cu siguranță o opțiune accesibilă dacă doriți să treceți la un bec mai durabil cu cât mai puțin frecare posibil.

Soraa Healthy A19 cu LED-uri dimmable 600-Lumen Soft White

Dacă sunteți într-adevăr tweaked de orice lumină albastră, mai ales înainte de a merge la culcare, Fillion recomandă becuri cu caracteristici cum ar fi cele de la Soraa. La 2700 Kelvin, aceștia vor avea aceeași strălucire moale ca becurile Philips, dar folosesc un amestec ușor diferit de culori pentru a crea lumină albă, folosind violet în loc de albastru. "În general, se acceptă faptul că lumina albastră vă va ajuta să rămâneți vigilenți în timpul zilei, dar poate fi dăunătoare pentru somn pe timp de noapte", spune Fillion, astfel că scăparea de această lungime de undă ar putea ajuta. Ele sunt de asemenea dimensiuni, spre deosebire de Philips de bază.

Philips Hue Alb A19 4-Pack Bulb inteligent cu LED-uri de dimensiuni echivalente, cu dimensiuni reduse, de 60W

O altă caracteristică incitantă a becurilor cu LED-uri, în special asupra incandescentelor convenționale sau chiar a CFL-urilor, este capacitatea de a profita de conectivitate. De exemplu, aceste becuri Philips A19 au aceeași calitate a culorii ca cele de mai sus, dar sunt, de asemenea, activate prin Wi-Fi, ceea ce înseamnă că le puteți controla cu telefonul sau cu dispozitivul activat prin voce, cum ar fi Amazon Echo sau Home Google. Aceste becuri inteligente, cu toate acestea, tind să fie mai scumpe decât partenerii lor non-Wi-Fi. (Gândiți-vă la 12, 50 dolari pe bec, în loc de sub 2 dolari, fiecare.)

Philips 464487 Hue Alb și culoare Ambiance A19 60W echivalentă cu LED-uri luminoase Dimmable Smart

Cu această nouă tehnologie inteligentă, puteți controla și culoarea luminilor LED prin telefon. Liderul în acest domeniu a fost Philips, cu becul Hue, iar această opțiune vă oferă o tonă de flexibilitate în ceea ce privește caldura luminii. De exemplu, dacă utilizați masa de bucătărie ca birou de acasă în timpul zilei, puteți avea o lumină mai strălucitoare și mai strălucitoare în timpul orelor de lucru, apoi odată ce soarele coboară, comutați nuanța mai caldă înainte de cină. Puteți obține, de asemenea, sălbatice, și de a face lumini verzi sau violet, dacă doriți cu adevărat.

Iotton Smart LED bec

Acest bec cu LED-uri de schimbare a culorii, recomandat de scriitorul Steven John, face multe din aceleasi trucuri, dar pentru o fractiune din pretul Philips Hue.

Philips 420844 Gama luminoasă de lumină decorativă cu halogen din gama G25, de 40 wați

La sfârșitul zilei, dacă doriți să creați o schemă de iluminare ecologică, "cu cât mai puteți utiliza LED-uri, cu atât mai bine; astfel încât, chiar dacă îl aveți în două planuri, este mai bine decât să nu aveți deloc acest lucru ", spune Stutz. Dar, uneori, trebuie să amestecați și să vă potriviți pentru a obține aspectul potrivit pentru camera dvs. "Dacă sunteți un fan al aspectului de incandescență, ați putea încerca să încercați un bec cu halogen care emite o strălucire caldă și naturală", în special pentru corpurile de masă, pendant sau agățat, recomandă unde este expus becul . Nu este la fel de eficient ca LED-ul, dar este o energie mai scăzută decât un bec tradițional cu incandescență, mai ales dacă este în dimmer. Fillion este de acord: "Deci, uneori, în scopuri estetice, voi rămâne cu halogen și o voi aduce în jos", cu un dimmer ", dar altfel, LED, LED și LED."