recomandată de experți

Cum sa scap de (si de a preveni) cicatrici de acnee, in conformitate cu dermatologi

Anonim

Chiar dacă luptele cu zits sunt o memorie îndepărtată, depuse cu teste de liceu și algebră, semnele de acnee și cicatricile pot stânjeni enervant mult după ce cosurile au dispărut. "Dacă cineva obține un cos foarte mare sau chist, procesul natural de vindecare a pielii va crea o cicatrice", spune David Avram, MD, de la Heights Dermatology and Laser. Cu cat inflamatia este mai intensa, cu atat este mai probabil ca ea sa lase o cicatrice.

Adevăratul cicatrici de acnee - ca și în crestăturile din piele, cum ar fi cicatricile de gheață - pot fi șterse numai cu proceduri profesionale cum ar fi micronice sau lasere. Din fericire, ceea ce majoritatea dintre noi se referă la "cicatrici", potrivit Julia Tzu, MD, fondator și director medical al Dermatologiei de pe Wall Street, sunt de fapt semne cauzate de hiperpigmentarea post-inflamatorie (pete maronii) sau eritemul post-inflamator ), care va dispărea în mai multe luni sau ani. Din fericire, există produse care pot accelera procesul.

Am vorbit cu Tzu, Avram, Arielle Nagler, MD, de la Centrul Medical NYU Langone și Michele Farber, MD, de la Schweiger Dermatology, pentru a obține recomandările lor pentru tratarea, prevenirea și camuflarea semnelor de acnee.

Cum sa tratezi cicatricile actuale de acnee

CeraVe Face Sunscreen cu spectru larg de oxid de zinc SPF 50

Deoarece razele ultraviolete și lumina vizibilă de la soare pot întuneca în continuare semnele de acnee, toți dermatologii sunt de acord că este esențial să se poarte zilnic protecția solară. "Protecția solară poate face o mare diferență în ceea ce privește dacă aceste semne rămân sau nu permanente", spune Nagler, atât de mult încât recomandă pacienților să aștepte și să vadă cum arată cicatricile după un an de protecție a soarelui, înainte de a opta pentru o scump sau invaziv. Acest produs de protecție solară CeraVe este ideal pentru pielea predispusă la acnee și conține, de asemenea, niacinamidă, care este cunoscută pentru a ajuta la strălucirea pielii și a lupta împotriva inflamației.

RoC Retinol Correxion Cremă de noapte profundă pentru riduri

În ciuda numelui său, această cremă RoC este pentru mai mult decât ridurile. Retinolul, ingredientul său activ, lucrează la eliminarea semnelor prin creșterea ratei de turnover a celulelor. Avram îi place RoC pentru retinolul său puternic, disponibil fără prescripție medicală.

Ambi Skincare Fade Cream

Atât Avram, cât și Tzu recomandă căutarea de produse cu hidrochinonă cu marcare. Ambi Fade Cream include 2 procente hidrochinonă, cea mai mare concentrație permisă fără prescripție medicală. "De asemenea, conține soia, care este bine cunoscută pentru tratarea problemelor de pigmentare, și vitamina E care ajută la cicatrizare", spune Tzu. În timp ce FDA consideră că hidrochinona este sigură, este interzisă în Europa și poate provoca iritații sau alte decolorări, așa că nu uitați să faceți un test de patch-uri și să consultați cu un dermatolog dacă este potrivit pentru dumneavoastră.

SkinCeuticals Apărare decolorare

De la producătorii serului de vitamina C preferat de editorul de frumusețe, această poțiune SkinCeuticals este special concepută pentru a atenua și a preveni hiperpigmentarea. Acesta conține niacinamidă pentru strălucirea și tonul pielii de seară și acid kojic pentru luminarea petelor întunecate. Este o alternativă bună dacă nu doriți să utilizați hidrochinonă.

PCA Pigment Skin Gel HG Gratuit

Un alt ingredient de dermă ca pentru marcajele de decolorare este acidul azelaic. Farber declară că inhibă formarea unei enzime numite tirozinază, care la rândul său oprește mecanismul care produce melanina întunecată a pielii. Acest tratament PCA combină acidul azelaic cu acidul kojic și exfoliatori precum acizii lactic și glicolic pentru un atac multiplu pe marcaj întunecat.

Reacția obișnuită a acidului azelaic 10%

Și un acid azelaic sub 10 dolari de la cultul de îngrijire a pielii a preferat Ordinarul.

SkinCeuticals C + AHA

Da, este un alt preț scump SkinCeuticals ser, dar dermatologii își iubesc absolut produsele pentru tratarea semnelor de acnee. Veți obține mai multă lovitură pentru dolarul dvs. cu includerea acizilor glicoli și lactici, doi acizi alfa-hidroxi pe care Avram îi spune că ajută la atenuarea semnelor prin exfolierea suprafeței superioare a pielii. Nagler afirmă că "vitamina C este utilă ca adjuvant în prevenirea deteriorării radicalilor liberi, care ajută la pigmentare". De asemenea, merită să investim într-un ser de înaltă calitate, deoarece, conform Nagler, vitamina C nu este stabilă și, prin urmare, - în alte produse.

Beat Elephant TLC Framboos Ser de noapte Glicolic

Unele acizi pot fi dure pe piele, mai ales pe pielea sensibila, asa ca Farber este un fan al acestui ser de Bean Elephant pe care il numeste "mai putin iritant, relativ tolerabil si nu ca uscare".

Cum să le preveniți

Neutrogena Spălați acneea fără ulei

Când vine vorba de cicatrici acnee - deosebit de dificil de tratat indentate sau ridicate - cea mai bună infracțiune este o apărare bună. Dacă încă vă luptați cu acnee activă și doriți să evitați cicatrizările viitoare, Avram îi place această spălătorie Neutrogena din farmacii, deoarece conține acid salicilic, un acid beta-hidroxilic care spune că "exfoliază pielea, înmoaie aspectul acneei în sine, și are unele proprietăți antibacteriene. "

Panoxyl Acnee Spumă cremoasă, 4% Peroxid de benzoil (Ambalaj de 2)

Un altul dintre ingredientele preventive preferate ale lui Avram este peroxidul de benzoil. Funcționează prin uciderea bacteriilor cauzatoare de acnee și prin reducerea inflamației în piele. O spălare, ca aceasta, va ajuta la prevenirea formării unei noi forme de acnee.

Differin Acnee Tratament Gel

Părinții de îngrijire a pielii s-au bucurat atunci când gelul Differin de până în prezent a fost disponibil peste tejghea, în 2016. Un retinoid cu rol de prescripție, Differin afectează, de asemenea, fluctuația celulară mai rapidă decât retiniolii OTC pentru a preveni formarea unei noi acnee. Avram o recomandă acelora care se ocupă cu o mulțime de cosuri mici și numai chistul ocazional de monstru. Deoarece Nagler spune că retinoizii "încurajează remodelarea colagenului", o formulă bine tolerată precum Differin poate reduce și aspectul cicatricelor mai profunde.

Cum să camuflați cele pe care le aveți

Clinique Redness Solutions Makeup Spectrum Spectrum SPF 15 cu tehnologie probiotică

In timp ce astepti ca toate ingredientele active sa se schimbe, Tzu spune ca este mai bine sa foloseasca "machiajul sau fundatia cu o nuanta verde pentru a neutraliza rosul". Ii place linia Clinique Redness Solutions, conceputa pentru a marca culorile rosii sau pete. În timp ce această fundație include SPF, este încă mai bine să se pătrundă peste o protecție solară dedicată pentru o protecție maximă.

Dermablend Quick Fix Concealer

Editorul de frumusețe Strat, Rio Viera-Newton, a menționat acest coș de paraben și fără parfum în postul său de machiaj pentru pielea ruptă. "Acest lucru ma ajutat să ascund chiar și cel mai rău dintre cele mai grave", a scris ea. Proiectat pentru o acoperire constructivă, va funcționa, de asemenea, pe mascarea acestor semne de acnee până când acestea se estompează treptat, iar formula blândă înseamnă că nu va provoca iritații suplimentare.