acest lucru este incredibil

Globul de zăpadă numai de zăpadă este ca un Spinner sofisticat

Anonim

Foto: magazinul MoMA / MoMA 2011

Una dintre cele mai vechi descrieri cunoscute ale globului de zăpadă provine din raportul oficial al guvernului SUA privind expoziția universală de la Paris din 1878. Aproximativ la jumătatea documentului de 600 de pagini, autorii - care nu erau nimic, dacă nu exhausți - enumeră diferitele exponate din sticlă, care includeau "greutăți de hârtie ale bilelor goale, umplute cu apă, conținând un om cu o umbrelă. Aceste bile conțin, de asemenea, o pulbere albă care, atunci când greutatea de hârtie se întoarce cu susul în jos, cade în imitație de o furtună de zăpadă. "Pentru următoarea Expoziție, în 1889, francezii au construit Turnul Eiffel. De asemenea, au produs mici replici ale Turnului Eiffel, închise în sfere de sticlă pline cu apă și zăpadă falsă. Aproape de îndată ce erau globuri de zăpadă, cu alte cuvinte, erau suveniruri de zăpadă.

Asta este ceea ce majoritatea zăpezilor sunt încă: versiuni miniaturizate ale atracțiilor văzute sau orașe vizitate. Cele care nu conțin, de obicei, scene generice (o cabană confortabilă, un sat de țară), personaje de desene animate celebre (adesea Disney) sau un fel de tablou de Crăciun. De ani de zile, am dorit o alternativă. Nu ar fi bine dacă ar exista un glob de zăpadă care ar fi fost chiar așa - un glob plin de zăpadă ?! Se pare că există și că am avut dreptate: este foarte cool. Snowball Snow Globe este produs de CoolSnowGlobes, o companie cu sediul în Vermont, fondată de Liz Ross și David Westby.

Ross este un designer și fost dezvoltator de produse; Westby, un pictor și fotograf (globurile sunt vândute la magazinul MoMA). Toate globurile lor sunt minunate (alte modele includ Crystal cu cuart de trandafir, mini-globuri multicolore și un glob cu tematică de primăvară, cu flori de cireșe), dar pentru mine nu există nimic asemănător Snowball-ului. O minge de sticlă clară montată pe o bază neagră satisfăcută; vibrația lui este mai multă cristalină sau objet d'art decât suvenir kitsch. Și la fel de clar ca sună, este cu adevărat minunat să te uiți și să joci cu - o combinație rară de minimalism auster și distracție reală. "Zăpada" din interior este în cea mai mare parte fulgi de alb, cu o atingere de strălucire pentru o irizare subtilă. Când scuturați globul, fulgii se rotesc și clipește, modul în care zăpada umedă straluceste și refractă atunci când prindă lumina de pe stradă. Este ca și cum ai vedea o furtună din fereastra apartamentului tău, în siguranță de noapte și de vânt. Un număr de prieteni de vizită au fost transmiși de ea - pisica mea este, de asemenea.

CoolSnowGlobes Snowball Globe de zăpadă