lucruri despre care nu vorbim

Ce trebuie să faceți pentru picioarele murdare, conform Podiatrists

Anonim

Dacă ți-ai alunecat vreodată pantoful și ai atins un miros neplăcut de duhoare de picior, fiți siguri că nu sunteți singuri. Podiatrist și purtătorul de cuvânt al Asociației Medicale Americane, Priya Parthasarathy, spune că mirosul piciorului - denumit tehnic bromhidroza - este "o problemă foarte frecventă care nu face discriminare" și este deosebit de frecventă în rândul copiilor și sportivilor.

Potrivit podiatristului și decanului academic de la Colegiul de Medicină Podiatrică din New York, Michael Trepal, mirosul este cel mai frecvent cauzat de proliferarea ciupercilor și a bacteriilor găsite pe picior. "Piciorul nimănui nu este steril", spune el, și numește mediul cald, umed și întunecat al unui picior într-un pantof "o grădină a Edenului" pentru creșterea bacteriilor și a fungilor. Din fericire, picioarele care coboară pot fi de obicei tratate și împiedicate la domiciliu cu produse de tip over-the-counter. Cei doi podiatri cu care am vorbit au împărtășit ceea ce să caute atunci când cumpărăți produse care vă ajută să scapați de picioarele mirositoare.

Cele mai bune produse pentru păstrarea picioarelor curate

Cuticura cu săpun antibacterian cu efect cutanat Cuticura

Sapun de protecție antibacterian

Curățarea corectă a picioarelor este prima linie de apărare în prevenirea mirosurilor ofensive. "Săpunurile pentru picioare ajută la extragerea bacteriilor și a transpirației atâta timp cât piciorul este uscat după aceea", spune Trepal. Parthasarathy sugerează spălarea cu un săpun antibacterian pentru a face picioarele inofensive pentru organismele care provoacă mirosuri, iar ambii medici recomandă spălarea picioarelor o dată sau de două ori pe zi. Asigurați-vă că picioarele sunt complet uscate înainte de a pune pe șosete sau pantofi, deși, ca orice umiditate va promova creșterea bacteriană.

Heinz Oțet alb, natural distilat

Într-un vârf, Trepal spune că puteți crea un picior dezinfectant înmuiat diluând o ceașcă de oțet alb în apă. Oțetul acționează ca un astringent pentru a ajuta la extragerea bacteriilor.

Zenda Naturals Natural Pământ Pământ Lava Pământ

Pe masura ce bacteriile supravietuiesc prin consumul de piele de picior, Trepal spune ca "oamenii care au calusuri groase au mai multa mancare", daca vreti, pentru ca bacteriile sa prospere ", astfel incat controlul caluselor este de asemenea important pentru prevenirea mirosului. În timp ce calusele extrem de groase ar trebui văzute de un medic - și niciodată scoase acasă cu un cuțit sau o lamă de ras - Trepal spun că mai subtile pot fi tratate cu o piatră ponce.

Lotrimin AF Pulbere antifungică pentru piciorul sportiv

Dacă bănuiți că problema este fungică în natură, despre care Trepal spune că ar fi identificată prin roșeață sau scalare, încercați să utilizați o pulbere antifungică. Utilizați unul special conceput pentru piciorul atletului - cel mai frecvent tip de ciupercă de picior - în loc de talc sau pulbere pentru copii.

Cele mai bune produse pentru păstrarea picioarelor uscate

Anumite anti-perspirante

Secret de rezistență clinică Antiperspirant și deodorant solid moale

Așa cum un antiperspirant oprește transpirația la subarm, antiperspirantele de tip roll-on sunt cele mai bune alegători ale medicilor pentru reducerea transpirației. Trepal recomandă căutarea unor ingrediente active cu clorură de aluminiu - cum ar fi dermatologul preferat Certain Dri - datorită naturii sale "astringente și de uscare", în timp ce Parthasarathy preferă secretul clinic de rezistență care conține tetraclorhidrex glicină din zirconiu de aluminiu - pielea. Rolați-vă pe picioare și degetele de la picioare - cum ar fi arborii dvs. - și așteptați să se usuce înainte de a vă pune șosetele.

Feeturi Sosete ascunse Super Low 3-Pair Pack

Odată ce picioarele sunt spălate, uscate și deodorizate, este esențial să alegeți un șosete care să nu încurajeze creșterea transpirației și a bacteriilor. "Dacă vă luați piciorul la sfârșitul zilei și șoseaua este umedă, înseamnă că piciorul a rămas umed toată ziua", spune Trepal. "Vrei un șosete care să învingă transpirația și să lase aerul să circule." Șosete sportive, făcute din amestecuri sintetice care nu se mențin umiditate și sunt concepute pentru a menține sportivii transpirați uscați, Feeturi, un favorit de mult timp printre alergatori, de asemenea, face șosete fără afișare, ideale pentru apartamente sau loafers, cu același material tehnic.

Sosete mai bogate de trandafiri roșii

Pentru șosete nu te-ai deranja să arunci din pantofi sau cizme, această pereche dulce de la Richer Poorer este căptușită cu fibre de argint antimicrobian, una dintre noile tehnologii pe care Parthasarathy le place pentru proprietățile lor natural de respingere a umezelii și a mirosurilor. (Stilul înghețat de înghețată este de asemenea distractiv.)

Cele mai bune produse pentru păstrarea pantofilor curate

Superfeet Cupru de memorie Spumă Comfort Partea orthotică

Pantofii cu paturi moi și moi pot fi mai confortabili pentru a sta în picioare și pentru a se plimba toată ziua, dar Parthasarathy avertizează că acestea "iau mai multă umiditate și mai mult timp să se usuce". În schimb, ea recomandă inserțiile de confort ale Superfeet care au o umiditate - rășină și strat antibacterian superior. (De asemenea, sunt preferate de Guy Fieri.) Indiferent de pantofii sau de încălțăminte, ambii medici subliniază importanța rotirii pantofilor și dând perechi 24-48 de ore pentru a se usca complet între poartă.

SteriShoe Essential Ultraviolet Sanitizer pentru pantofi

Dacă doriți să vă faceți griji cu privire la păstrarea pantofilor în stare proaspătă, Parthasarathy recomandă acești dezinfectanți cu pantofi de ultraviolete cu lumină. Nu sunt ieftine, dar au fost certificate de către Asociația Medicală Podiatrică din SUA pentru a elimina 99, 9% din bacteriile și ciupercile care provoacă mirosuri. Un ventilator încorporat și un sistem de dezodorizare asigură pantofii uscați și gata de plecare atunci când aveți nevoie de ele.