recomandată de experți

Ce sa faci daca esti speriat de burete de bucatarie murdar

Anonim

Buretele așezat chiar lângă chiuveta de bucătărie este propriul ecosistem propriu, umplut cu bacterii, unele bune și unele mai puțin bune, în special pentru persoanele cu sisteme imunitare mai slabe. Un studiu care a devenit viral după ce a fost publicat la începutul acestei luni spune că nu ai nimic de făcut. Tricoul "vechi bate buretele în cuptorul cu microunde" nu funcționează. Curățarea în bleach și săpun trebuie să se întâmple la fiecare trei (!) Zile pentru a fi benefice. La sfârșitul tuturor, scriitorii studiului au recomandat sfatului care nu este destul de util să-ți taie pierderile și să-ți arunci bureții o dată pe săptămână. Dar trebuie să existe mai multe alternative de durată mai lungă, am crezut. Așa că am ajuns la Solveig Langsrud, un om de știință de la Nofima din Norvegia, care studiază comunitățile microbiene în producția și pregătirea produselor alimentare pentru a îmbunătăți calitatea și siguranța alimentelor. De asemenea, coordonează un proiect numit SafeConsume cu parteneri din 14 țări din Europa, cu scopul de a ajuta consumatorii să pregătească alimente mai sigure. Mai jos, sfaturile lui Langsrud cu privire la instrumentele de utilizat și practici de urmat pentru a atenua bacteriile din bucătărie.

Perii

Înainte de a da întreaga defalcare pe pensule, Langsrud nu face decât să menționeze că nimeni nu a comparat de fapt periile cu bureți într-un studiu științific revizuit de către colegi, deci este greu să oferim aici sfaturi științifice. Dar, "trebuie doar să folosim bunul simț", spune ea. "Avantajul cu periile este că nu este nevoie să aveți mâinile în apă caldă, astfel încât să putem folosi temperaturi mai mari decât putem cu bureții. Nu iei bacterii de pe perie pe mâini. De asemenea, este mai ușor de curățat după aceea. Poți să-l arunci într-o mașină de spălat vase ". Ea adaugă că dezavantajul este că reziduurile de alimente pot fi mai greu de îndepărtat de pe păr, ceea ce este necesar înainte de al pune în mașina de spălat vase și sunt și mai scumpe. Totuși, toată lumea din Norvegia le folosește, în timp ce bureții sunt mult mai puțin obișnuiți.

Setul de pensule Casabella Loop cu 3 piese

Iată un set de trei piese pentru toate tipurile de bucătării și suprafețe.

Ikea Plastis Perie de spălat vase, culori asortate, set de 3

O versiune Ikea foarte bine evaluată a unui set similar din trei piese.

OXO Îndepărtează bine peria de săpun cu mâner

O perie mică OXO cu o prindere ușoară.

Pensulă de spălat vase de la Caldrea

Sau o opțiune de lemn mai frumoasă (dar după cum veți vedea mai jos, asigurați-vă că nu înmuiați partea din lemn în nici un suc de carne).

E-mail

Prin trimiterea e-mailului dvs., sunteți de acord cu Termenii și Politica noastră de confidențialitate.

Prosoape de spălare

"Pentru ștergerea meselor, folosiți o cârpă în loc de burete", recomandă Langsrud. Dar cum să alegeți o cârpă? "Vreți să alegeți una care să se usuce repede, deci nu o bumbac gros". Ca o notă generală, ea adaugă că este întotdeauna mai bine să alegeți produse de bucătărie care se usucă repede deoarece "cele mai multe bacterii nu pot tolera uscarea. Ei mor în timpul procesului de uscare, deci dacă nu doriți să utilizați dezinfectanți, credem că uscarea poate fi la fel de eficientă. Aproximativ 99% din bacterii pot fi ucise pur și simplu prin agățarea a ceva să se usuce. "Pentru a curăța aceste cârpe de bucătărie, Langsrud recomandă să utilizați o mașină de spălat setată la cel puțin 140 de grade cu un agent de curățare care conține înălbitor.

Real Simple Microfibre prosoape de bucătărie în alb (set de 3)

Subțire, microfibre, cârpe de țesături de tip waffle se usucă repede. Acest stil special, de asemenea, nu creează scame, făcându-l grozav pentru ștergerea articolelor de sticlă.

Super Absorbent, Uscarea rapidă Cârpe de bucătărie pentru bucătărie (Set de 5)

O altă opțiune cu uscare rapidă, cu grilă, iubită de reviewerii Amazon.

Bondre Non-Stick Ulei de fibră de bambus ușoară Spălați prosoapele

Sau încercați bambus.

Zwipes 735 Cârpe de curățare pentru prosoape din microfibră, 12-Pack

Pentru blaturi, aceste prosoape de microfibră au nevoie de apă sau de agent de umectare pentru a colecta mult praf și murdărie. Ideal.

Hârtie de unică folosință și șervețele de hârtie

Mai precis, atunci când vine vorba de curățarea carnii proaspete și a sucurilor de păsări de curte, murdăria din legume, bolurile de animale și voma, Langsrud spune să folosească hârtie sau șervețele pe care le arunci imediat după utilizare (teoretic, burete atâta timp cât îl arunci imediat, deși este foarte risipitor, evident). Ea spune: "Stofa sau buretele și detergentul vor elimina bacteriile în mod egal, precum și spray-ul și hârtia sau șervețelele. Cu toate acestea, utilizarea hârtiei sau șervețelelor nu va contamina suprafețele pe care le poate face o cârpă sau un burete și sunt alegeri mai sigure. "

Bounty Select-a-Size Prosoape de hârtie, alb, rola imensă, 12 conte

O grămadă de prosoape de hârtie groase, absorbante.

Clorox dezinfectant Wipes Value Pack

Utilizați aceste șervețele de dezinfectare pe blaturi și oriunde s-ar putea ca sucurile de carne să se varsă.

bureți

Dacă bureții sunt în continuare metoda preferată, există încă modalități de a face să funcționeze. "Buretele sunt foarte ieftine, " spune Langsrud. "Dacă e ieftin, poți să-l arunci și să folosești altul. Nu ai face asta cu perii. "O altă măsură de prevenire este să îți desemnezi bureții pentru diferite obiecte sau scopuri, deci vei avea unul pentru carne, unul pentru feluri de mâncare și unul pentru blaturi. În acest fel, bacteria nu este transferată pe fiecare suprafață pe care buretele o atinge. În ceea ce privește bureții de curățare, ea recomandă îndepărtarea tuturor murdăriei vizibile înainte de a le spăla în mașina de spălat vase sau de a le înmuia într-o soluție de albire (o linguriță de înălbitor pe litru de apă ar trebui să funcționeze) și de a face acest lucru în fiecare a treia zi. În caz contrar, puteți să le aruncați și să le înlocuiți în fiecare săptămână.

Domnul Siga Burete de curățare cu greutăți mari, 24 de conte

O mulțime de bureți pentru fiecare câte 50 de cenți, deci nu vă veți simți rău pentru aruncarea lor.

Scrub tata 3-Count Scrub bureți mami

Dacă vă desemnați bureții pentru diferite sarcini, vă recomandăm ca mămăliga de curățat, care funcționează atât pentru sticlă fragilă, cât și pentru grăsime ascuțită, datorită unei tehnologii care îi permite să devină moale în apă caldă și ca o vată din oțel dur în apă rece .

Suport pentru uscat

Este probabil cel mai important să vă asigurați că ați spălat vasele, prosoapele și toate celelalte lucruri din bucătărie după ce ați folosit și spălat-o. Așa cum am menționat mai sus, acest lucru merge mai departe decât clătirea și ștergerea bacteriilor, de fapt, uciderea, "Cineva a studiat acest lucru, iar uscarea în aer pe rafturi va ucide mai multe bacterii decât folosind o cârpă pentru a șterge apa", spune Langsrud. Ea recomanda ceva de genul un rack de uscare a metalului.

Plăcuță metalică Deluxe cu placă cromată, cu 2 niveluri, cu cană de scurgere și tacâmuri

Dacă aveți un spațiu contra, acest suport de uscare poartă tot ceea ce veți avea nevoie într-un singur loc.

Sfat pentru bonusuri

"Am citit, de asemenea, articole în care au comparat plăcile de tocare din lemn cu cele din plastic sau din oțel inoxidabil și au avut multe probleme în eliminarea bacteriilor din lemn", spune Langsrud. "Nu numai pentru tocare, ci și pentru suprafețe de bucătărie în general. Oțelul, plasticul sau marmura vor fi întotdeauna mai bune decât lemnul. "

Bellissima Bucătărie Set de tăiere din plastic cu 3 piese

O placă de tăiere din plastic.

Placă de tăiere a sticlei de 16 inci x 20 de inchi

O placă de sticlă ușor de curățat pentru a pune pe orice alte suprafețe mai greu de curățat.

Marmură 16-inch x 20-Inch blat de consiliu

Marmura: modernă și funcțională.