strat explainer

Ce face Slime de sicilă de fapt pentru pielea ta?

Anonim

În ultimii ani, melcii au plecat de la grădinar și francez apreciază ingredientul de îngrijire a pielii practic omniprezent: mucina lor (șuvoiul pe care-l trag în urma lor) formează fundamentul unui val recent de creme, măști și seruri hipoplare, multe dintre pe care am încercat și am iubit aici. Melcul mucin a fost o poartă de acces în frumusețea K pentru scriitorul nostru de frumusețe Rio Viera-Newton, al cărui prim documentar Google a inclus o esență Cosrx melc-mucină și o mască de albine Benton Snail Bee.

Deși mărcile coreene ar putea fi cunoscute pentru lansarea melancoliei Stateside, chilienii au fost de fapt primii care au încorporat melci în îngrijirea pielii după ce crescătorii de melci din Chile din anii '80 s-au mirat cât de neobișnuit erau mâinile lor de a manipula melcii, ducând la melcul chilian crema Elicina. Dar, la nivel științific, ce este de fapt mucinul melcului? Am contactat câțiva dermatologi pentru a afla.

Majoritatea mucinului melc folosit pentru îngrijirea pielii implică specia Cryptomphalus aspersa, cunoscută și ca melcul de grădină comun. Mucina lor conține ingrediente cum ar fi glicoproteinele, acidul hialuronic și acidul glicolic (care au toate beneficii pe termen lung pentru piele), deși melcul mucin în sine nu a făcut obiectul unor studii riguroase. Cu toate acestea, are entuziasmul său în întreaga comunitate de experți. Dacă ați încercat vreodată produse pe bază de melc și ați observat că pielea dumneavoastră este mai suplă și mai strălucitoare, nu vă imaginați. Dermatologul cosmetic Anna Guanche, care stochează produse de melci la biroul său de la Institutul Bella Skin, îmi spune că mucina melcului se umezește și permite ingredientelor active să pătrundă foarte bine în piele. "Împiedică uscarea și face ca pielea să pară curată, cu mai puține ingrediente alergene decât armele noastre actuale anti-îmbătrânire. Eu, de fapt, o recomand pe actiuni cum ar fi acidul glicolic sau retinoizii. "Victoria Fu si Gloria Lu, duo chimist din spatele Chemist Confessions - un site care explica stiinta din spatele ingrijirii pielii - sunt de acord ca principalul beneficiu al melcului mucin pentru piele este ingredientul hidratant . Chirurgul plastic din New York, Matthew Schulman, a numit, de asemenea, capacitatea melcului mucin de a "îmbunătăți textura și calitatea pielii" într-un interviu acordat Cutului; el oferă în prezent o facială Escarglow care implică o combinație de micronice și melc mucin pentru 375 de dolari.

Dincolo de etanșarea ei în umiditate și pentru a ajuta pielea să se vindece, noi cercetări au arătat că mucina melcului poate avea și potențial anti-îmbătrânire. Dermatologul Joshua Zeichner, directorul departamentului de dermatologie cosmetice și clinice din cadrul spitalului Mount Sinai, care a discutat anterior despre acest subiect la Academia Americană de Dermatologie, remarcă faptul că mucoasa este bogată în acid hialuronic și sa dovedit a prezenta activități antioxidante, stimulează producția de colagen și sporește vindecarea rănilor. "Studiile clinice au arătat că produsele de îngrijire a pielii care conțin mucina de melci au dat îmbunătățiri statistice în liniile și ridurile faciale", spune el, deși Fu și Lu îmi spun că aceste studii ar trebui luate cu un bob de sare, deoarece dimensiunile eșantioanelor erau mici.

În cazul în care singurul lucru care vă îngăduie să vă întoarceți din încercarea produselor de frumusețe melc-slime (pe lângă factorul ick) este preocuparea pentru bunăstarea melcilor, nu vă faceți griji. Am vorbit cu un reprezentant al companiei AmorePacific (compania mamă de a cânta branduri de îngrijire a pielii ca Etude House), care mi-a spus că recoltarea șlamului presupune că melcii nocturni se târască în jurul unei plasă într-o cameră întunecată timp de 30 de minute timp, apoi transferat înapoi la habitatul lor natural pentru a se odihni (fiecare reprezentant de brand cu care am vorbit pentru această poveste a subliniat că niciunul dintre melci nu este afectat în procedură). Cosrx folosește un proces similar, la fel ca și Mizon, care - mi-a spus mie, îi încălzesc plasele de plasă pentru a crește umiditatea pentru un efect de terariu (se ridică secreția de mucină). Melcii nu sunt niciodată răniți, iar uleiul lor hidratant este apoi colectat și pasteurizat pentru sticlă. Mai jos, câteva produse melc-mucin recomandate de experții cu care am vorbit, plus câteva dintre preferatele noastre încercate și adevărate.

Tony Moly mască intensă de îngrijire a ochilor de sânge

Dacă doriți ceva hidratant pentru piele, Fu recomandă masca melcului Tony Moly, care conține 10 000 de părți per milion de melc melc.

Benton Snailbee mască de conținut mare

O alta masca de melc pe care scriitorul nostru de frumusete Rio la experimentat si pe care il iubeste este Masca de albine de melci a lui Benton, despre care spune ca "lucreaza foarte bine pe pielea mea pentru ca ajuta si la hidratarea si tratarea petelor".

SMD Cosmetics Saromae Cremă hidratantă pentru secreția de melci

Guanche afirmă că la biroul ei stochează o cremă pentru secreția de melc "Saromae" de la SMD Cosmetics, pe care o iubește pentru că "miroase minunat și nu este deloc slim". Ea recomandă să o aplici pe timp de noapte într-o față curată sau peste alte ingrediente active.

Fotografie: SHANGZHE

Cosrx Snail Mucin Essence

Un element al povestirilor de îngrijire a pielii Rio este această esență Cosrx melc-mucină, despre care ea spune că este o alternativă mai ieftină la SK-II.

Mizon Gel de recuperare a gelului

Iată o cremă de melci de la Mizon, pe care K-beauty blogger-ul Cat of Snow White și Peara asiatică ne-a spus că a fost una dintre primele ei iubiri de frumusețe K și rămâne în continuare o bază în rutina de îngrijire a pielii: "Este un produs simplu care mă liniștește pielea si viteza de vindecare a breakouts mele. Dacă pielea mea este iritată și nu va tolera nimic altceva, acesta este produsul pe care-l ating. "

Petefee Gold & Snail Hidrogen ochi patch-uri

Produsul preferat al melcului Rio pentru zona sub ochi: "Proprietățile sale regenerative nu numai că fac minuni asupra cicatricelor crăpate, dar ajută și la orice fel de hiperpigmentare, inclusiv cercuri întunecate sub ochi. De asemenea, este foarte benefic pentru a ajuta cu riduri și uscată. "

Mizon All-in-One Repara crema de melci

O altă cremă de melci despre care am scris mai devreme se întâmplă să fie produsul de melci de top Mizon (cu extract de melc de 92%). Kathleen Hou de la Cut îl descrie ca având o textura puțin cuibită, dar nu neplăcută. "Prietenii mei care au piele predispusă la acnee îmi spun că aceasta face o treabă excelentă de hidratare, fără a-ți făcea uleiul."

Mizon Black Snail Crema All-in-One

Iată o cremă de melci care este puțin diferită în măsura în care este provocată de melcul african (nu de melcul de grădină tipic), care ar trebui să aibă un mucin deosebit de puternic, deoarece supraviețuiește în medii dure.

Biopelle Tensage Intensive Ser

Singurul produs de melci pe care Zeichner îl recomandă este serul anti-îmbătrânire Biopelle Tensage deoarece observă că "folosește un extract de melci care sa dovedit clinic că îmbunătățește aspectul liniilor fine și ridurilor".