strat explainer

Ce este Ziua Singles? (Și ce pot face?)

Anonim

Muncitorii asamblau pachete pentru livrare la un centru de sortare din Lianyungang, China, în Ziua Unică 2016.

Pentru cei dintre noi care trăiesc în Statele Unite, mâine este, bineînțeles, Ziua Veteranilor, dar pentru jumătate de miliard de consumatori chinezi care cumpără comerciantul chinez de comerț electronic Alibaba, 11 noiembrie, are o semnificație diferită. Este Ziua Mondială, cunoscută și ca cea mai mare zi de cumpărături din lume (din punct de vedere tehnic, astăzi în China). Dacă ați fost bopping în jurul valorii de internet, este posibil să fi citit despre el ca echivalentul primei zile sau Cyber ​​luni. De fapt, asta le dăruieste pe aceia.

Cum a început Ziua Mondială?

Evenimentul a început în 1993 la universitățile din China ca o sărbătoare neoficială care sărbătorește singurătatea (cele patru din 11/11 simbolizează numărul singuratic), dar din moment ce Alibaba și-a început 11.11 Festivalul Global Shopping din 2009, sa transformat într-un megaday depășește chiar și vânzările Pinot Noir din Ziua Galeiată.

Cât de mare este?

Acum opt ani, când Alibaba a transformat pentru prima dată Zilele Unice într-o zi de tranzacții, a generat vânzări de 52 milioane de RMB (7, 6 milioane de dolari), anul trecut a ajuns la 120, 7 miliarde RMB (17, 8 miliarde USD). Pentru a vă oferi o perspectivă, Prime Day anul trecut a făcut 525 milioane de dolari. Vinerea neagră și Luni Cyber ​​în combinație au făcut 7 miliarde de dolari. Potrivit șefului Afacerilor Externe Alibaba, Brion Tingler, "11.11 nu" începe "sezonul de cumpărături din China. 11.11 este sezonul de cumpărături. "

Ce tipuri de branduri participă?

Dintre cele peste 60.000 de branduri internaționale care colaborează cu Alibaba pentru oferte, veți găsi nume cunoscute precum Uniqlo, New Balance, Macy, Nike, Levi, GAP, Apple, Bose, Starbucks, Costco, Estée Lauder, și Polo Ralph Lauren. Din păcate, tranzacțiile sunt exclusive pentru cumpărătorii chinezi.

Este doar online?

Este mai mult online, deși pentru a profita de frenezie, peste 1.000 de mărci au transformat locațiile fizice în "magazine inteligente", care permit vizitatorilor să facă cumpărături pe ecrane în timpul Zilei Single. Și, așa cum au făcut multe branduri de modă de lux, Alibaba a aruncat pe 20 octombrie un spectacol de modă "vezi acum, cumpăra acum", difuzat pe platformele Alibaba precum Youku, Weibo și Taobao, precum și rețelele de televiziune la nivel național, permițând spectatorilor să cumpere din aplicația Alibaba în timp real.

Bine, dar ce fel de oferte sunt disponibile americanilor?

Încă de acum, nu mulți. Retailerii precum Nordstrom, Macy's, Walmart (și, da, Amazon) nu sunt chiar pregătiți să canibalizeze paradigma de vânzări Prime Day / Black Friday / Cyber ​​Monday, mai ales atunci când majoritatea americanilor nu știu că Zilele unice chiar există.

Acestea fiind spuse, comercianții cu amănuntul mai mici vor profita de "vacanță", inclusiv unele pe care le-am notat în cel mai recent post de vânzări: site-ul Need Supply va vinde mărci care nu sunt la vânzare cum ar fi Proiectele comune și Canada Goose (! la fel ca și Totokaelo, care are vânzarea Comme des Garçons (ambele cu cod SINGLESDAY11 ). Insula râului se sărbătorește cu 20 de procente, iar Larsson & Jennings, elvețian de ceas, conduce o afacere de tip buy-two-get-one. S-ar putea să nu fie chiar Ziua Recunostintei, dar sezonul de cumpărături este în plină desfășurare.