strat explainer

Ce este Banul inteligent pentru bagaje (și ce valiză inteligentă trebuie să-l evit)?

Anonim

S-ar putea să fi auzit că vine o interdicție de bagaj inteligent și dacă ați planificat să vă rupeți în noul valiză inteligentă acest weekend de vacanță, veți dori să vă asigurați că este sigur să zburați înainte de a vă deplasa la aeroport. Asta pentru că interdicția asupra bagajelor inteligente va începe luni, 15 ianuarie - deși nu toate companiile aeriene sunt afectate și nici una din pungile cu baterie nu este integrată în ea. Pentru a înțelege mai bine specificul interdicției, am discutat cu reprezentanții americanilor și Delta, două dintre companiile aeriene care pun în aplicare aceste noi reglementări privind pungile inteligente, pentru a afla ce valize sunt afectate, ce tipuri de bagaje inteligente trebuie evitate și de ce, exact, pungile inteligente sunt un pericol, în primul rând.

Ce este banul inteligent pentru bagaje? ">
Începând de luni, pungile inteligente care nu dispun de baterii litiu-ion detașabile vor fi interzise de la zboruri de pe American Airlines, Delta, Alaska Airlines și Hawaiian Airlines, fie ca bagaje purtătoare, fie ca bagaje verificate. Politica variază ușor în funcție de compania aeriană pe care o zburați, dar dacă aveți planuri de a călători cu oricare dintre acești operatori, nu se afișează la aeroport cu un valiză cu o baterie integrată.

Și care este problema cu bateria litiu-ion în bagajele mele inteligente?

Riscul de incendiu - și aceasta nu este o preocupare nouă. Amintiți-vă să explice telefoanele Samsung în 2016? Sau hoverboards pe avioane care au fost prins în foc? Acestea au fost atât din cauza lipsei de baterii litiu-ion, cât și de teama de a combate flăcările în timpul zborului este motivul pentru care Administrația Federală a Aviației a avut reguli care interzic acumulatorii litiu-ioni de la sacii verificați încă din 2013. Și, deși nu au existat incendii avioanele datorate bagajelor inteligente, majoritatea companiilor aeriene nu doresc să-și asume șanse.

Ce se întâmplă dacă bagajele mele inteligente au un acumulator detașabil? Acest lucru mă afectează?
Dacă aveți un valiză inteligentă cu un acumulator detașabil - cum ar fi cei de la Away sau Raden - sunteți bine să mergeți. Puteți să depozitați un valiză cu un acumulator detașabil în coșul de gunoi, chiar dacă acesta are în continuare acumulatorul, deși va trebui să scoateți bateria dacă intenționați să vă verificați bagajele sau vi se solicită verificați-l la poartă. Cu toate acestea, puteți aduce bateria în cabina avionului.

Dacă aceste baterii sunt atât de periculoase, de ce este bine să aveți acumulatorul în cabină, dar nu încărcătura de încărcare?
Riscul de incendiu nu se diminuează atunci când puneți o baterie litiu-ion în cabina avionului și în portbagaj. Cu toate acestea, este în mod ipotetic mai sigur ca o baterie să se aprindă în cabină, unde există oameni care o pot scoate, decât să o lase să ardă în portbagaj, unde nimeni nu poate face față problemei. După cum a explicat Ross Feinstein, un purtător de cuvânt al American Airlines, "avem sisteme de stingere a incendiilor pentru încărcături, dar dacă asta nu funcționează corect, nu există alte opțiuni până când nu ajungeți pe teren". instruiți pentru a lupta împotriva incendiilor la baterii și există mai multe opțiuni pentru a scoate o incendiu în cabină fără a ateriza avionul, inclusiv stingătoarele de incendiu și pungile de protecție împotriva incendiilor.

Rezistați. Dacă vi se permite să păstrați bateria amovibilă în valiza dvs. de transport, atunci de ce nu pot să-mi aduc valiza inteligentă cu o baterie integrată dacă o folosesc doar ca o transportare?
Imaginați-vă că aveți un geamantan cu o baterie integrată și că ați planificat să-l aduceți ca o transportare. Te duci la poarta sau pe avion, și nu mai e loc în compartimentul deasupra capului, așa că ești rugat să-l verifici la poarta sau la planșeu. "Nu vom începe să îndepărtăm pungile celorlalți pasageri pentru a vă acomoda punga pe avion", spune Feinstein. "De asemenea, nu vom plasa cu bună știință punga inteligentă în portbagajul avionului". Dacă puteți scoate acumulatorul, nu aveți această problemă; atunci când un însoțitor de zbor sau un alt angajat al companiei aeriene vă cere să vă verificați sacul, scoateți bateria, apoi punga poate fi verificată fără riscul de a exploda în fundul aeronavei, ceea ce, din nou, ar fi foarte rău.

Ce se întâmplă dacă am o valiză cu o baterie nedemontabilă?
S-ar putea să ai noroc. "În primele câteva săptămâni, cel mai probabil le vom reîncărca într-un zbor mai târziu, dar nu vor putea călători cu punga", spune Feinstein, subliniind: "Nu va zbura. Nu vom introduce riscul de siguranță pentru aeronavele noastre pentru acel client. "Delta va oferi, de asemenea, clienților care au reîncărcat cu o geantă inteligentă cu o baterie integrată, astfel încât să poată merge acasă și repara într-o valiză mai puțin inteligentă. Un purtător de cuvânt al Delta a remarcat, de asemenea, că compania aeriană are valizele de rezervă la aproape toate aeroporturile sale pentru a le folosi de către clienți și este posibil să puteți folosi unul dacă întrebați bine - dar va fi responsabilitatea dvs. să vă aruncați sacul inteligent.

Nu pot să evit aceste patru companii aeriene?
Pentru moment, dar se pare că este mai probabil ca aceste reglementări privind valizele cu baterii care nu pot fi scoase din uz să devină un standard al industriei aeronavelor. CNN a raportat că atât Southwest, cât și United Continental au în vedere reglementări similare, iar IATA, autoritatea internațională privind transportul aerian global, a emis orientări similare. Și unde IATA emite o îndrumare, "practic toți transportatorii din întreaga lume tind să-l urmeze", spune un purtător de cuvânt al Deltei.

Dar producătorul sacului meu spune că este aprobat de FAA!
Despre asta: "Guvernul federal nu aprobă bateriile", spune Feinstein. "Nu este util să spunem că bateriile au fost" aprobate de FAA "sau" aprobate de TSA ", deoarece nu este cazul."

Vreau încă o valiză inteligentă - deci ce ar trebui să obțin?
Cu siguranta unul cu o baterie litiu-ion detașabilă. Unele mărci care fac valize cu variante grele, cu baterii ușor de detașat, includ Away, Raden și Arlo Skye.

Cel mai mare purtător

Raden A22 Carry-On Bagaje

Arlo Skye valiză

Marlon Carry-On

Dacă vreți un valiză cu o baterie detașabilă, încercați Marlon. Nu uitați să scoateți bateriile înainte de a verifica oricare dintre aceste pungi.