stratdown showdown

Ce mașină Sous-Vide ar trebui să primesc?

Anonim

În stânga: Anova. În dreapta: Joule.

Nu, te gândești. Iată un alt mâncător de alimente care să vorbească despre friptura de gătit în saci. Și este adevărat, va fi vorba despre gătitul sous-vide, și probabil că gătitul sous-vide este un subiect pe care îl cunoașteți și care nu este interesat să-l mai auziți; sau (b) deja complet dezinteresat, și nu gata să înceapă să aibă grijă de acum. Care este corect. Mă gătesc tot timpul și n-am înțeles de ce ar vrea cineva să gătească așa acasă, dar eu sunt aici să-ți spun că sunt acum printre cei convertiți.

În primul rând, trebuie să ne facem puțin. Pentru acei cititori care nu au frecventat uzul 50 și nu dețin o copie a bucătăriei moderniste, iată ce se ocupă de gătitul sous-vide : bucătarii plasează ingredientele în saci de plastic siguri pentru alimente și le sigilează, apoi gătesc mâncarea în băi de apă cu temperaturi precis controlate. Un lucru numit circulator de imersiune este secretul aici, ele sunt gadgeturile care păstrează temperatura de apă atât de precisă.

Tehnica este mare în restaurante, pentru că este incredibil de precisă și consistentă (două atribute ținute foarte mult de oamenii care își fac viața vânzând alimente oamenilor). În ultimii ani, companiile au început să ofere bucătarilor de acasă o modalitate ușoară de a face acest lucru. Și asta a dus la o piață plină de bastoane - aceștia sunt pompele de imersie - pe care le puteți folosi pentru a seta o tigaie mică umplută cu apă, să zicem, de exemplu, 129, 5 grade, moment în care puteți găti o friptură sau ceva de genul cel mai frumos mediu-rar pe care l-ați văzut vreodată.

Mereu am crezut că sună așa de prost să faci acasă. Deci, când biroul nostru a primit niște baghete de probă și mi sa cerut să le testez, am fost de acord, presupunând că i-aș urî.

Nu i-am urât. În schimb, după ce le-am stabilit și le-am urmat instrucțiunile (foarte ușor), am devenit un maniac sous-vide, datorat aproape în întregime faptului că toți cei care mâncau mâncarea pe care o făceam iubeau (inclusiv eu).

Iată o scurtă trecere în revistă a unor mâncăruri pe care le-am făcut săptămâna trecută de când am început să joc cu aceste gadget-uri:

Friptura din New York: sincer, friptura cea mai delicată, cea mai perfectă gătită pe care am făcut-o vreodată. Secțiunea transversală a fost de culoare roz până la capăt și o lovitură rapidă la capăt a fost tot ce a fost necesar pentru a obține o crustă mică pe ea. Atât de ușor și foarte impresionat de niște prieteni pe care i-am avut la cină.

Fileuri de cod: Butter. Moale. Nefericit ca toate out-out. Soția mea: "Poate asta să fie felul în care pregătim peștele tot timpul?"

Ouă amestecate : nici măcar n-am crezut că acest lucru ar funcționa, dar FOARTE MAI MULTE. Mătăsos. Moale. Neted ca și cum nu poți să crezi. A fost de 20 de minute în total, și nu mă mai întorc niciodată din nou la vechiul drum.

Carne de vită: Whoa. Doar niște acțiuni de filet-mignon de nivel inferior aici. În acest moment, aproape că luăm în considerare faptul că funcționează bine.

Există doi concurenți reali în jocul sous-vide la domiciliu: Anova și o baghetă numită Joule de ChefSteps. Am încercat pe amândouă și am obținut rezultate similare, deși trebuie să dau marginea Joule-ului pentru că este mult mai mic și mai elegant și aplicația - trebuie să folosiți o aplicație pentru a controla acest lucru, ceea ce știu că este ca înălțimea hranei dar merită, de asemenea, în opinia recent convertită - este plină de rețete și videoclipuri foarte solide care vă arată cum să faceți totul. (Nu trebuie să fiu singura persoană care apreciază dimensiunea relativ mică a Joule-ului, deoarece Anova își lansează propria mini-versiune mai târziu în acest an.) Dar veți obține o mâncare minunată cu oricare dintre ele.

Deci, nu știu, merită să cumpere unul din aceste lucruri doar pentru că fac friptură și ouă mai bine decât metoda tradițională de a pune lucrurile într-o tigaie fierbinte? Cu nouă zile în urmă, aș fi spus probabil că nu. Acum, cred foarte mult că da, și voi înceta să scriu acest lucru, așa că pot să-ți dau seama cum să faci pastrami cu acest lucru.

ChefSteps Joule Sous Vide

Anova Bucatarie de precizie Bluetooth Culinary