strat investighează

De ce nu pot merge 5 blocuri fără să văd o beanie Carhartt?

Anonim

Rihanna poarta o culoare neonica clasica.

"Bijuteria Carhartt a devenit o bază milenară."

Asta e ceea ce Marian Park, specialist editor și specialist la WGSN, mi-a trimis un e-mail despre clasicul de îmbrăcăminte de lucru de 31 de ani care a atins ubicuitatea de vârf în această iarnă. Este etichetat în 7, 612 Instagrame. E pe patinele din centrul Manhattanului. A fost fotografiat pe Rihanna. Este legat (cu o tee de buzunar) pentru un spot ca cel mai bine vândut element al mărcii. În New York, este inevitabil.

Dar cum am ajuns aici? "> Carhartt a fost o companie de îmbrăcăminte de lucru fondată în 1889 în Michigan pentru muncitorii feroviari și muncitorii manuali cu gulerul albastru. Înălțarea la străzile orașului și mersul pe stradă pare a fi o trecere improbabilă. cu o astfel de istorie robustă și utilitară - o marcă iubită în Alaska și purtată de Sarah Palin - să devină la fel de populară printre aceleași persoane pe care altfel le-ați putea găsi în jambiere blocate în culori și purtând un tote în aer liber?

Nas poartă beania. Foto: Scott Dudelson / Getty Images

Răspunsul este un sac mixt de coincidențe de modă, dar începe cu evoluția lui Carharrt. Beanie a fost lansată pentru prima dată în 1987. La scurt timp după aceea, la începutul anilor '90, linia tot americană a decolat printre rapperi, iar designerul de blugi elvețian Edwin Feah a început să importe hainele în Europa, presupunând că a ajuns la începutul anului viitor lucru mare. Aproape instantaneu au devenit populare printre skaters (similar cu rucsaci Eastpak). A fost o lovitură atât de mare în străinătate și într-o mulțime atât de diferită de lucrătorii din construcții, încât până în 1994 Feah a formalizat o relație cu marca, dezvoltându-și propria linie numită Carhartt Work In Progress, pentru care a adaptat hainele Carhartt existente pentru a se potrivi mai bine nevoilor patinatorilor și siluete preferate, păstrând în același timp acea pânză de rață de înaltă calitate. Beania a rămas cea mai mare parte aceeași, deși chiar și astăzi versiunea WIP folosește fire și materiale ușor diferite.

Beanie face o apariție (departe dreapta) în filmul francez La Haine . Foto: Amabilitată de Canal +

WIP a fost în Europa începând cu '94 (și fasolele au fost de-a lungul ultimilor zece ani), dar datorită unui acord cu Carhartt original, WIP a intrat pe piața americană în 2011 doar cu un magazin din Soho. În acel moment, APC a colaborat cu WIP pe câteva piese, inclusiv o beanie, care a ridicat imediat importanța mărcii. Un an mai tarziu, Rihanna a fost fotografiata intr-o culoare neon-galbena, o culoare semnata de originalul Carhartt.

Caruciorul de colaborare APC x Carhartt.

Apoi, lucrurile au început să spice cu aproximativ trei ani în urmă, spune Tony Ambroza, directorul de marcă al lui Carhartt, când cultura de skate a început marșul său în mainstream. WIP, cu asociațiile istorice europene de patinatori, sa mutat în continuare cu ea. Pe masura ce streetwear si-a facut drumul spre pista, brandurile care au operat in jurul ei au si un al doilea vant. Dar nu a fost doar cultura patinator. Îmbrăcămintea de lucru a devenit, de asemenea, influentă în modurile stradale, unde nu este "purtată ca un șef de școală, dar în stilul anilor '90 al artiștilor și skaterilor hip-hop", spune Jian DeLeon, directorul editorial al Highsnobiety. Confluența schiței și a îmbrăcăminții de lucru a făcut hainele de lucru, jachetele Detroit din pânză și pantalonii de lucru care au fost populari în modurile stradale la fel de obișnuit pe piste și în colecțiile cu eliberare limitată. Deleon continuă: "Amintiți-vă acea scenă în Clueless când Cher a vorbit despre cum băieții de la școala ei se îmbracă în pantaloni aglomerați?" A revenit. Și asta e și Carhartt. Skatewear-ul devine mainstream, așa cum se întoarce în anii '90, și este un pic de normale rămase, de asemenea, cu o abordare nu-nonsens, practic, dar nu sclipitoare de dressing. Vreau să spun, ce ai putea purta cu pantalonii tăi Dickies, dacă nu ai o cămașă Carhartt?

Este, de asemenea, autenticitate, că buzzword overused, care se schimbă. După cum explică Deleon, " Autenticitatea evoluează în proveniență . Ambele inseamna acelasi lucru: Iata o companie cu un istoric dovedit de produse de incredere, cu un recurs durabil. "Carhartt respecta promisiunea.

Ondulat

Un post partajat bybb (@brooklynbeckham)

Și, după toate acestea, de îndată ce oamenii își dau seama că vor proveni și Carhartt, oamenii de călătorie cumpărau pentru că sunt ieftine. Puteți găsi fasole Carhartt de oriunde dintr-un depozit al armatei și navei la un magazin de tip boutique - un caz rar de ubiquitate de vânzare cu amănuntul, care, totuși, îi asigură locul în Zeitgeist - și totuși va fi întotdeauna doar 10 dolari. Întotdeauna ceva pe care toți copiii îl pot cumpăra, chiar și atunci când nu își pot permite noi jachete de la colaborarea Carhartt și Junya Watanabe, care prezintă aceleași sigle de cusătură pe care se află chiar în centrul capacului.

Acum, ați putea crede că am ajuns la beanie de vârf, așa cum am făcut-o atunci când am început să scriem această piesă, dar prognozatorii tendinței ar fi politicoși în dezacord: deși se pare că sunt peste tot acum, Park de la WGSN crede că încă mai este la început off. Ea anticipează o explozie a pieței în masă vine anul 2019.

Intrați în nebunie pentru doar 10 dolari

Carhartt ceas Hat A18 - negru

Carhartt ceas Hat A18 - alb / negru

Carhartt ceas Hat A18 - albastru verde

Carhartt ceas Hat A18 - Bluestone

Carhart ceas Hat A18 - Bright Orange

Carhartt ceas Hat A18 - Lime Bright

Carhartt ceas Hat A18 - portocaliu luminos / Heather Gray

Carhartt ceas Hat A18 - Brown

Carhartt ceas Hat A18 - Chili

Carhartt ceas Hat A18 - cărbune Heather

Carhartt ceas Hat A18 - albastru de cobalt

Carhartt ceas Hat A18 - albastru închis

Carhartt ceas Hat A18 - gresie

Carhartt ceas Hat A18 - Heather Grey

Carhartt Watch Hat A18 - Piatră