acest lucru este incredibil

"Cel mai bun tămâie din lume" miroase ca pajiștile slabe

Anonim

Nippon Kodo tămâie vine în trandafir, ceai verde, și aloeswood, printre multe, multe alte mirosuri.

Prima dată când am întâlnit tămâia Nippon Kodo a fost la boutique Roberta Oaks din centrul orașului Honolulu. Descrierea scrisă de mână a comerciantului a susținut că este "cea mai bună tămâie din lume" - și pentru 15 dolari o cutie, cu siguranță că ar trebui să fie. Îmi place tămâia și, în calitate de scriitor de călătorie cu normă întreagă, de multe ori am nevoie să ascund mirosurile ciudate în chiriile mele Airbnb. Așa că am decis să încerc.

Când am deschis caseta înapoi în apartamentul meu din Bangkok, m-am simțit în bambus. Bastoanele erau diminutive și fragile. De parcă n-ar fi de gând să ascundă funul unei toalete prost descărcate sau aventurile de gătit ale prietenului meu cu sos de pește. Apoi am ars una și mi-am închis capcana pentru totdeauna.

Mirosul era delicat, dar puternic. Nu într-un fel de patchouli, în felul ăsta, ci mai degrabă ca m-am lovit într-o luncă roșie sau în pădure de ploaie însorită și am inhalat cu toată puterea mea. Șoaptă - moale, caldă și lemnoasă, liniștită, calmantă. Este ceea ce mi-am imaginat că aceste păduri Instagrame ar mirosi ca și cum ar fi fost zgârieturi și mirosuri. Mai impresionant, mirosul a rămas în aer timp de ore. Aș putea să aprind un baston la ora 21 și încă miroasă a doua zi dimineață.

Acest dreptunghi negru de sus tine talia in picioare.

Nippon Kodo Aloeswood Tămâie, 40 de bastoane

Nippon Kodo este mare în Japonia. A fost înființată acum 75 de ani, dar compania cu sediul în Tokyo încă face tămâie în tradiția de 400 de ani a lui Jyuemon Takai, cunoscută și ca Koju, un guru tămâiaș care a creat mirosuri pentru împăratul Japoniei. Bastoanele sale erau atât de populare în timpul zilei, chiar și războinicii samurai îi ardeau în căștile lor înainte de a se lupta.

Deși Nippon Kodo creează zeci de arome amabile (wisteria, narcis, ceai verde, portocaliu mikan, floare de cireșe, chiparos japonez etc.), cel pentru care trăiesc este aloeswood. Aceasta este aceeasi rachita, lemn de rasinoasa vesnicie, din care provine uleiul de ulei, care este renumit printre fanaticii de parfum pentru raritatea sa. Deși bastoanele Nippon Kodo sunt mai subțiri și mai scurte decât tămâia medie, există 40 la o cutie și fiecare arde timp de 25 de minute. De asemenea, ambalajul este foarte frumos. Un manșon colorat cu dungi alunecă pe un jgheab din lemn care conține atât bastoane, cât și un arzător pătrat mic - nu plicuri de hârtie hippie-dippie sau pungi de plastic aruncate. Nu pot spune cu certitudine dacă este cu adevărat cea mai bună tămâie din lume, dar e acolo sus.

O altă tămâie japoneză aprobată de Strat

Shun You Premium Stickuri de tămâie japoneză

Co-proprietarul zâmbetului Carlos Quirarte ne-a înălțat la această tămâie japoneză frumoasă pe care o ia chiar și în străinătate: "Un prieten de-al meu, care era un artist de sunet, ar veni să vândă toate aceste tipuri diferite de tămâie. Din toate acestea, aceasta mi-a rămas în cap, pentru că mi-am dat seama că este exact aceeași pe care o folosesc în magazinul R cu magazin de 45 rpm. Am mirosit-o și am spus: "Dumnezeule!". Nu pot trăi fără aceste lucruri. Eu călătoresc cu ea.